USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Києві продають вогнепальну зброю за біткоіни по оголошеннях на стінах будинків

10 Березня 2016 15:06
У спальних районах Києва з'явилися рекламні графіті про продаж бойових пістолетів за 750 доларів. Про це повідомляє Страна.ua.

Так, у Києві стали відкрито продавати вогнепальну зброю. На стінах будинків у Дарницькому районі столиці з'явилися відповідні оголошення-картинки графіті з написом "Ствол без вопросов", де також поштова адреса був призначений інтернет-сайту продавця зброї (baron-black.net).

«Страна» помітила одне з таких оголошень на вулиці Гмирі, і вирішила перевірити, яку саме зброю продають таким чином.

На сайті такого собі Baron Black є, як травматична, так і вогнепальна зброя. Найдорожчий «ствол» - пістолет Макарова, який коштує 750 доларів (близько 20 тисяч гривень).



Найдешевше коштує шпигунська стріляюча ручка за 75 доларів (близько 2 тисяч гривень). Вона, як сказано на сайті, заряджається травматичними міні-патронами 22 LR (англ. Long rifle - «довгий гвинтівковиий»), і здатна з відстані два-три метри наскрізь пробити дошку ДПС товщиною 1,5 сантиментра. Всього на сайті 10 моделей бойових і травматичних пістолетів.



Baron Black-гарант-покупець

На сайт baron-black.net, де нелегально продається вогнепальна зброя, може зайти навіть дитина. Однак реальному покупцеві доведеться добряче попрацювати заради убивчої покупки. Щоб себе убезпечити, продавець ввів хитру схему онлайн оплати і отримання пістолета.

Вибравши потрібний пістолет на сайті, покупець зв'язується з продавцем електронною поштою. Потім встановлює на свій комп'ютер анонімний браузер Тоr, за допомогою якого заходить на один з торгових майданчиків (закриті форуми, де за гроші розміщують оголошення про продаж наркотиків, зброї тощо) Runion, Amberoad або Malina.

Далі в справу вступає якийсь гарант. Це людина (не завжди один й та сама), яку знаходять на зазначених вище анонімних торгових майданчиках, і який за відсоток від угоди стає посередником між покупцем і продавцем.

"Після того як гарант повідомить мені, що гроші у нього, я відправляю вам товар. Я не отримаю грошей за товар, поки ви не повідомите гаранту про успішне отримання замовлення. Тому коли отримаєте замовлення, обов'язково повідомте про це гаранту, щоб гарант перевів мені гроші", - вказує на своєму сайті продавець з ніком Baron Black.

Розрахунок в криптовалюті BitCoin

Покрокова інструкція отримання пістолета вказана на сайті торговця, "Страна" призводить головні з її положень:



Потрібен посильний

Людина з ніком Baron Black зі стартової сторінки сайту називає себе найвідомішим продавцем зброї в Україні. На сайті торговця-нелегала, ніби на підтвердження його слів, крім іншого, є два розділи - Новини та Вакансії.

У першому Baron Black досить часто розповідає про події з життя свого ресурсу із незаконного продажу зброї. Наприклад, продавець каже, що з січня запустив рекламну акцію пістолетів (оголошення, які "Країна" помітила в Києві).

У другому розділі - оголошення про найм на роботу. Baron Black шукає дроп-закладника (людину, яка буде забирати з різних місць товар і передавати його покупцеві) і трафаретника - для малювання трафаретів з адресою сайту у всіх великих містах України.



Кримінальна відповідальність

Зі слів речника МВС Артема Шевченка, перевіркою подібних сайтів займається спеціальний департамент Нацполіціі. "Оперативно такі ресурси відпрацьовуються Департаментами кіберполіції та карного розшуку. Просто проблема ще й в тому, що такі ресурси, якщо вони не шахрайські, а реальні, як правило, знаходяться за кордоном, і в зв'язку з цим необхідно часу більше, ніж зазвичай", прокоментував Шевченко.

Нагадаємо, стаття 263 КК ( "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами") передбачає позбавлення волі на термін від двох до п'яти років. На додачу до цієї статті торговцю зброї можуть бути пред'явлені звинувачення також і за іншими пунктами КК - наприклад, статтею 257 КК ( "Бандитизм") з позбавленням волі на 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
бе Показати IP 10 Березня 2016 15:17
а в Луцьку коли вже будуть продавати?
Анонім до бе Показати IP 10 Березня 2016 16:45
запишись на чергу за адресою: вул. Грибоєдова, 2
Лучанин Показати IP 10 Березня 2016 16:06
Так зверху є ссилкі де шукати продавців:-) Єдине аби баєаючі не знайшли кідал або працівників поліції:-) П.с. гугл тут вам не допоможе....
XVXOL Показати IP 10 Березня 2016 21:31
я б купив собі зброю, але легально... но такого в Україні ніколи не буде як і безвізового режиму((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus