USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Києві прощаються з Євгеном Сверстюком

4 Грудня 2014 13:03
Сьогодні в Києві у Будинку вчителя прощаються з відомим українським дисидентом та філософом Євгеном Сверстюком.

Про це повідомляє «Hromadske.tv».

Нагадаємо, письменник, відомий політв’язень, борець за свободу волинянин Євген Сверстюк відійшов у Вічність 1 грудня.

На громадянську панихиду, яка розпочалася об 11:00 ранку та триватиме до 13:00, прийшло дуже багато людей, люди вишикувалися у чергу ще з вулиці. Попрощатися з померлим прийшли і президент Петро Порошенко та прем’єр Арсеній Яценюк.



«Для мене Сверстюк – це антитеза до всього ницого, до всього меркантильного – це величезна людина. Я пам’ятаю що він говорив в останній раз, як я його бачила: зараз іде загальноукраїнська мобілізація. І кожен має дати відповідь, як він мобілізується.

Можна іти на фронт, можна давати гроші на армію, можна робити реформи. Кожен на своєму місці може зробити щось маленьке. І так ми відвоюємо цю країну не тільки у Росії, а в самих себе. В старої системи», - зазначила нардеп від «БПП» Світлана Заліщук.

«Дуже бракує таких людей – лицарства моральної етики. Їх дуже мало. Сверстюк – яскравий образ лицаря, який проніс через все життя цю стійкість моральну», - сказав екс-міністр культури Євген Нищук.



Поховають Сверстюка на Байковому цвинтарі.

ЧИТАТИ ЩЕ: УЧИТЕЛЬ ЄВГЕН СВЕРСТЮК. ЗАМІСТЬ НЕКРОЛОГА

Нагадаємо, Євген Сверстюк народився у селі Сільце Горохівського району. Належить до когорти дисидентів-шістдесятників і є політв’язнем радянської епохи. Був редактором православної газети «Наша віра», президентом Українського ПЕН-клубу, доктором філософії і автором кількох книг та численних публікацій. Нагороджений Орденом Свободи. Один з учасників ініціативної групи «Першого грудня» — створеного у 2011 році об'єднання українських інтелектуалів та громадських діячів. У її складі був одним з авторів Національного акту свободи — пропонованого Верховній Раді України суспільного договору, який опублікували 14 лютого 2014 року і мав на меті знайти шляхи виходу з політичної кризи.

13 грудня йому виповнилося б 86 років…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОЛЕНА Показати IP 4 Грудня 2014 13:29
ВЕЛИЧ ЙОГО ДУХУ ХАЙ ОСЯВАЄ НАС! СВІТЛА ПАМ"ЯТЬ СВІТЛІЙ ЛЮДИНІ!
Корінний лучанин Показати IP 4 Грудня 2014 14:59
ЦЕ ГОРДІСТЬ УКРАЇНИ !!! БУДЕМО ЙОГО ЗАВЖДИ ПАМЯТАТИ ТА ВЧИТИСЬ У НЬОГО!! Я ЗАВЖДИ ЛЮБИВ ЧУТИ ЙОГО РОЗУМНЕ СЛОВО! ВІЧНА ЙОМУ ПАМЯТЬ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus