USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Києві вбили головного свідка у справі «діамантових прокурорів», – ЗМІ

5 Березня 2019 16:10
У Києві вбили головного свідка у справі «діамантових прокурорів» власника ювелірного заводу Сергія Кисельова.

Про це повідомляє екс-заступник гепрокурора Давид Сакварелідзе, який займався розслідуванням справи, пише Українська правда.

«Убитий Кисельов, людина, яка упізнала свої діаманти (колишній власник заводу ювелірних виробів) в гучній справі «діамантових прокурорів»», – так він прокоментував новину про вбивство чоловіка в Києві 5 березня.

Ім’я бізнесмена Кисельова фігурувало в ЗМІ в 2015 році – в розпал скандалу з «діамантовими прокурорами». На початку липня того року СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ – в результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. За даними слідства, вони вступили в корупційний зговір і отримали хабар в розмірі 3 млн 150 тис. грн. При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати «діамантовими».

А вже 23 жовтня 2015 року було відкрито кримінальне провадження щодо ймовірного присвоєння діамантів – заявник, засновник ювелірної фірми ТОВ «ЮВК-Агат» Сергій Кисельов стверджував, що упізнав в алмазах прокурорів – свої. Нібито їх вилучили у нього на початку серпня 2010 року під час обшуків. Як писали ЗМІ, Кисельова нібито звинувачували у виготовленні і збуті підроблених каменів, сам він стверджував, що це наклеп і на нього тиснуть через незгоду «ділитися».

Чи пов’язане вбивство бізнесмена зі справою прокурорів, невідомо. Офіційний коментар поліції поки отримати не вдається, пише Цензор.

Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько в коментарі УП розповів, що Кисельов є потерпілим у справі «діамантових прокурорів».

«У 2010 році в Кисельова правоохоронці провели обшуки і вилучили дорогоцінності. Згодом ці догороцінності «загубилися», – сказав Касько. За його словами, Кисельов упізнав свої діаманти у прокурора Корнійця і з цього приводу давав свідчення до прокуратури.

Водночас Касько не зміг ні підтвердити, ні спростувати факт убивства бізнесмена. «Я знаю цю інформацію лише від журналістів, які мені говорили, що на місці знайдені його документи і номери автомобіля зареєстровані на Кисельова», – додав Касько.

У свою чергу джерело «Української правди» в МВС підтверджує, що вбитий в Дніпровському районі Києва чоловік – Кисельов.

Нагадаємо, перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня 2015 року. За даними спецслужб, вони отримали хабар в розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено $ 400 тис., а у Корнійця – значна кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (отримання хабара). 16 липня тодішній генпрокурор Віктор Шокін звільнив їх з органів прокуратури. Печерський райсуд Києва обрав колишнім прокурорам запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави, пізніше вони вийшли на свободу під заставу. За Шапакіна внесено 6,4 млн грн застави, а за Корнійця – 3,2 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 5 Березня 2019 17:00
І хто скаже шо після революції гідності злочинність зменшилась? Га? Я вас запиту!ю!
Цукерман М. Показати IP 5 Березня 2019 17:10
Жорстока зачистка слідів злочину ... Принцип старий , " найкращий " свідок - мертвий свідок !!!!
ВВ Показати IP 5 Березня 2019 17:46
Випустіть Савченко. Хай наведе порядок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus