USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Києві відбувся всеукраїнський з’їзд «Варти порядку»

29 Червня 2017 11:11
Всеукраїнський з’їзд громадського формування «Варта порядку» відбувся 28 червня у Києві.

Волинська делегація також взяла участь у з’їзді, де доповіла про діяльність луцького громадського формування «Варта порядку», повідомляють у прес-службі ГФ.

Громадське формування «Варта порядку» – всеукраїнська організація, яка об’єднує в своїх рядах 30 тисяч стражів порядку, які, ось уже кілька років, надають допомогу працівникам поліції у боротьбі зі злочинністю та забезпечені правопорядку в містах України.

Основу ГФ «Варта порядку» складають ветерани війни в Афганістані, ветерани АТО, а також молодь, якій небайдужа доля рідного міста.

«Хлопці, які пройшли ту війну, змінюються назавжди, в них більше немає байдужості в повсякденному житті, натомість з’являється загострене почуття справедливості. Тому багато хлопців після АТО йдуть у «Варту порядку», аби бути серед своїх та охороняти спокій рідного міста», – зауважив представник національної поліції міста Києва Олександр Малиш.

У Києві зібралися вартівці з усієї України, аби підбити підсумки роботи та окреслити плани на майбутнє. У рамках зустрічі відбулося засідання круглого столу на тему: «Інституційний розвиток суспільної поліціянтності. (Досвід, проблеми, рішення)», а також всеукраїнській автопробіг вулицями Києва, присвячений дев’ятій річниці громадської цивільної служби та Дню Конституції України.
Про діяльність Луцького громадського формування «Варта порядку» доповів перший заступник голови правління Юрій Зотов.

«Підтримання правопорядку на вулицях міста для вартівців - справа щоденна. Адже хлопці несуть службу цілодобово. Завдання нарядів полягає не тільки у своєчасному реагуванні на тривожні повідомлення, а й виїзди на сигнали громадян, які надходять на гарячу лінію «Варти порядку» – 20-03-02.Та й в цілому щодо забезпечення громадського порядку в місті. Головне – прибути на місце події за лічені хвилини та вжити необхідних заходів для пошуку «гарячим слідом» і затриманню правопорушників. Належну увагу приділяємо і військово-патріотичному вихованню молоді», – зауважив Юрій Зотов.

Учасники з’їзду ділилися передовим досвідом, обговорювали проблематику діяльності формувань та механізми швидкої комунікації і реагування між усіма підрозділами. Участь в діалозі взяли і представники Польщі. Цікаво, що польські міста патрулюються дронами, така практика є віднедавна й в Києві. Відповідні «ноу-хау» планують запровадити і в Луцьку.
Серед найважливіших питань – розробка та реалізація програмної взаємодії громадських формувань з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, із службами, підрозділами національної поліції для профілактики правопорушень.

На завершення учасниками з’їзду була прийнята спільна директива. «Ми завжди відкриті для людей. Намагаємось не обмежуватись тільки охороною громадського порядку, хоча це основне наше покликання. Стараємось бути невід‘ємною частиною життя України. Нас сотні, тисячі, адже «Варта порядку» – це рушійна сила, яка завжди стоятиме на стражі порядку» – йдеться у документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus