USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Києві затримали лучанина, який шантажував поліцейських

8 Лютого 2019 08:00
У Києві 25-річний уродженець Луцька шантажував родину поліцейських. Зловмисника затримали правоохоронці.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції на своїй сторінці у Facebook.

Шахрай вигадав «легенду», пов’язану начебто з таємницею особистого життя поліцейського, і почав надсилати смс-повідомлення рідним правоохоронця. За нерозголошення цієї «таємниці» забажав 7 тисяч доларів США.

Особу зловмисника швидко встановили оперативники внутрішньої безпеки поліції.

Вимагав 7 тисяч доларів готівкою

Як розповів працівник київської поліції, наприкінці 2018 року на мобільний телефон його дружини, теж співробітника поліції, почали надходити смс-повідомлення: невідома особа зазначала, що володіє відомостями про особисте життя подружжя, розголошення яких неабияк негативно вдарить по репутації сім’ї. За збереження цієї інформації в таємниці потрібно було передати 7 тисяч доларів США готівкою.

Жодних підстав для того, щоб домовлятися з невідомим шантажистом, у родини правоохоронців не було. Однак сам факт як різновид афери, до яких вдаються шахраї для незаконного збагачення, спонукав звернутися до ДВБ та встановити особу (осіб) абонента невідомого номеру.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Києві, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури, розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

У минулому – неодноразово судимий

Після низки заходів оперативники ДВБ встановили, що відправником смс-повідомлень є 25-річний мешканець Києва, уродженець міста Луцьк, Волинської області, в минулому неодноразово судимий.

Невдовзі зловмисник призначив зустріч дружині заявника для одержання бажаних «відкупних» та навіть приніс завчасно написану розписку.

Після отримання коштів афериста відразу затримали бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та працівники Головного слідчого управління НПУ.

Мету скоєного пояснив нагальною потребою грошей. Про те, що сподівався розбагатіти за рахунок саме родини поліцейських, знав, і це його не зупинило.

На теперішній час шахрай-шантажист затриманий в порядку ст.208 КПК України. Слідчі ГСУ НПУ йому вже оголошено підозру за ч.2 ст.189 КК України, з подальшою перекваліфікацією. Подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Євробидло Показати IP 8 Лютого 2019 08:34
Як би Я не любив і неповажав зловмисників і зеків, але до шантажистів маю симпатію. Адже, успішне виконання своєї цілі можливе лише за наявності ясного розуму, розуміння психології і психоаналізу, володіння собою в стресових ситуаціях, то що. Не пощастило хлопцеві - а жаль, з мєнта не убуло би. П.С., Потрібно було шантажувати не особистим життям, а корупцією, перевищенням повноважень, тощо....
Микола Показати IP 8 Лютого 2019 09:02
Це класно. Надіюсь звичайним громадянам поліція теж буде так само швидко і професійно допомагати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus