USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

У лікарнях Луцька погіршилася ситуація з кількістю ліжок, що мають доступ до кисню

2 Квітня 2021 19:26
У медичних закладах Луцька, що надають допомогу хворим на COVID-19, погіршилась ситуація з кількістю вільних ліжок із доступом до кисню.

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційного щотижневого звіту 2 квітня.

З його слів, протягом цього тижня на території Луцької територіальної громади зареєстрували від 47 до 181 нових випадків захворювання на COVID-19, а це дещо більше, ніж минулого.

Ситуація щодо вільних ліжок з доступом до кисню така: у Волинській обласній клінічній лікарні – 22, у Волинській обласній інфекційній лікарні – 37 і в тимчасовому інфекційному госпіталі – 56.

Загалом у вищезгаданих закладах є 115 вільних ліжок із доступом до кисню.

«Ситуація з кількістю вільних ліжок погіршується. Ми бачимо, що кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 не суттєво відрізняється від статистики попереднього тижня. Однак із цієї кількості людей, які хворіють, більше пацієнтів госпіталізують. І сьогодні у лікарні в Боголюбах ситуація із наявністю вільних ліжок із доступом до кисню і в цілому дуже напружена. Звичайно, у нас ситуація не є настільки критичною, як в інших областях, утім очевидно, що вона погіршується», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, 26 березня Ігор Поліщук повідомив, що протягом минулого тижня щоденно зафіксовано від 59 до 121 нових випадків захворювання на COVID-19. Водночас мер зауважив, що у лікувальних закладах обласного центру, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, було вільне 131 ліжко із доступом до кисню.

«Однак, ми підготувалися і на випадок загострення. Із 102 ліжок із доступом до кисню в тимчасовому інфекційному госпіталі маємо можливість збільшити їх кількість до 240. Сьогодні вже підключили дві нові кисневі станції, є розведення кисневих розеток на 110 місць. Окрім того, у нас є до 70 кисневих концентраторів, до яких можна підключити одночасно дві людини», – зазначив міський очільник.

Як ми писали, луцькі лікарні, у яких надають допомогу коронавірусним хворим, отримали понад 7000 літрів кисню.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2021 20:09
Чого чекаєте???
Анонім Показати IP 2 Квітня 2021 21:55
Зате у нас хороші дороги. По яким швидкі можуть швидко доставляти хворих. Згадайте цитату. В запасі цілий рік був. І що? Не за Поліщука мова. Взагалі.
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2021 22:13
А що з вільними апаратами ШВЛ, особливо кисневими масками яких зазвичай немає, всього вистачає, є запаси медикаментів, одягу, масок для медпрацівників, деззасобів? А то в нас звикли рапортувати начальству та й по дорозі ще приписувати, а по факту не грає. Може перепровірити? Раз така ситуація то можливо вже не завадило б ввести м'який локдаун щоб усунути місця масового скупичення людей, в першу чергу це освітні та розважальні заклади, реально обмежити масові зібрання. В свою чергу це теж розвантажить транспорт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus