USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У лікарнях, школах та садочках Луцька не буде «чорної бухгалтерії»

25 Лютого 2014 09:00
Бюджетні установи міста відтепер вестимуть власну бухгалтерію відкрито і прозоро, а усі надходження та витрати фіксуватимуть на інформативних дошках.

Про це повідомив під час оперативної наради Луцький міський голова Микола Романюк сьогодні, 25 лютого.

Таким чином, на інтернет-сайті кожної бюджетної установи – дитячих садочків, шкіл, медичних установ та закладів культури – будуть оприлюднювати інформацію про те, скільки коштів надійшло, а скільки – використано. Таку ж інформацію «вивішуватимуть» і на інформаційні дошки.

Очільник міста доручив своєму раднику з питань запобігання і виявлення корупції Роману Крохмалю взяти це питання на контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Олена Показати IP 25 Лютого 2014 09:07
Це називається скасували благодійні внески????? Нащо такі заяви? Зрозуміло, що грошей нема і батькам доведеться далі помагати садочкам. Нащо цей популізм??????
лучанка Показати IP 25 Лютого 2014 09:14
підтримую це рішення 100%
Волинянин Показати IP 25 Лютого 2014 09:14
Про лікування Тимошенко, її наймитів за 10 тис.грн. і "скромну квартирку": http://www.youtube.com/watch?v=XcCwju8KrDk дивитися з 45 хв. і далі.
Лучанин до Волинянин Показати IP 25 Лютого 2014 09:21
От як сидячи в тюрмі Юля платить наймитам по 10 тис.грн? Ой яка ж вона чесна!!! Сором невимовний...
Луцьк Показати IP 25 Лютого 2014 09:15
А ви ще перевірте і заставте вести нормальний і законний облік. Повинні стояти касові апарати, щоб видати людині чек, або строгий документ звітності - касова квитанція. А то платні послуги пишуться на бланках,зроблених на компютері на яких якісь підписи і печатки- це не облік.Цю бумажку бере хто хоче ,як хоче і скільки хоче.
босяк Показати IP 25 Лютого 2014 09:18
романюк-холуй малдавана бібіпка малдаванску пенсійну реформу і податковий кодекс всі знають гнати романюка в шию і за буратино наказати продажна тварюка
Читачка Показати IP 25 Лютого 2014 09:28
Ага точно це так. Я ходжу у бібліотеку юнацьку, і постійно роблю ксерокс,писати не хочеться. То там, мало того,що не дають ніколи ніякої квитанції, а чогось гроші бере гардеробщиця. І заставляють на таких ще папірцях ,зроблених на ксероксі самим писати свою фамілію і розписуватися.Це якийсь цирк,що це за облік.Вийняла гардеробщиця цю бумажку і вот вам облік платних послуг.Бери скільки хоч.
матуся Показати IP 25 Лютого 2014 09:30
"вестимуть скасували власну бухгалтерію " не зовсім зрозуміло. Очевидно тут опечатка і в заголовку також. Слід розуміти:ВЕСТИ ВЛАСНУ БУГАЛТЕРІЮ ПРОЗОРО?..
Пацієнтка, мама Показати IP 25 Лютого 2014 09:37
Тобто, "благодійні внески" залишаються, тільки будуть в іншій касі та у "прозорій" бухгалтерії. Значить до цього часу була не прозора та "чорна" бухгалтерія? Мабуть потрібно менше красти і, тоді все буде рнормально. Понавибудовували собі котеджів, а тепер кажуть, що коштів на медицину та освіту немає.
селянин Показати IP 25 Лютого 2014 10:07
а де раніше романюк був?.... засліпило ? комуняку --на гілляку!!!
222 Показати IP 25 Лютого 2014 10:26
Як були побори, так і будуть. От тільки "ПРОЗОРІ". Як брали "вступні" в садочок, так і будуть брати. Толку з пана Романюка ніякого. Тільки показуха!!!
Лучанин Показати IP 25 Лютого 2014 10:46
Коля, чао.Ти вчорашній день
Вчителька Показати IP 25 Лютого 2014 11:12
Чого Романюку не визнати вголос те. що давно всі знають: держава дає гроші на зарплату, решта - батьківські гроші, які називають благодійними внесками. Ремонт фінансують батьки, а перевіряють з управління освіти, ніби вони гроші давали. Всіляк вітання, відвідування, благодій
Антон до Вчителька Показати IP 25 Лютого 2014 11:20
Ага, згадую майже анекдоктний вислів "Чому батьки школярів та діток в садочку ремонти в групах і класах самі за свій кошт роблять, а ще ні один чиновник свій кабінет за свій кошт не підремонтував, тільки за бюджетні..."
Гость Показати IP 25 Лютого 2014 11:14
Контролюючі органи нові повинні бути.Де ви? Перевірте облік надання платних послуг у всіх бюджтених організаціях.Суворий контроль, касові апарати, квитанції касові і все.Хватить красти директорам і їм подібних.Мертві душі на коні.В кожній організації їх по декулька є.Відмивання бабла
Далі Показати IP 25 Лютого 2014 11:21
багодійні заходи і т.п. ініціює міська рада, а гроші знову батьківські. Хай би перераховували батьки гроші на якийсь рахунок - і контролювати можна, і вчителів і вихователів не називали б корупціонерами.
тутешній Показати IP 25 Лютого 2014 11:54
ну все тепер заживемо.
юрист Показати IP 25 Лютого 2014 12:28
Ще два роки тому назад Міністерство юстиції надало розяснення, що всі благодійні внески в садочках, школах і т.п. повинні обліковуватися, а кожному хто вніс певну суму має видаватися квитанція до прибуткового касового ордера. То що заважало виконувати норми закону раніше?
Батько до юрист Показати IP 25 Лютого 2014 16:02
Підтримую 100 % щоб У лікарнях, школах та садочках Луцька не буде «чорної бухгалтерії»
ПОРА Показати IP 25 Лютого 2014 15:56
Дійсно чого вихователі і вчителі в зошитках записують і збирають кошти , вони що бухгалтера ???У них інша місія ,вчити а не гроші батьківські рахувати.Кожному видавати квитанцію за внески як в школі так в садочку та в лікарнях ,Кров не можна нормально в обласній здати черги величезні ,китаєць сидить диктує тексти пенсіонеркам, а в іншій касі сидить типу бухгалтер, сама придумує ціни піднімаючи очі на натяжні дорогезні стелі і твориться прайс! А пробірки кольорові купити немає як треба через дорогу бігти в МЕДТЕХНІКУ!!це додатково. А щоб зробили Узі треба в черзі просидіти 4-5 годин, сам лікар дивлячись на пацієнта визначає ціну. На апараті, що президент подарував щоб зробити УЗІ вартує 300-400 грн )))) КОШЕЛЬ молодець!!!! тримайте далі його.
Віта Показати IP 25 Лютого 2014 20:28
Люди, ви ще не зрозуміли? Відчутні зміни почнуться, коли конкретно ви почнете відстоювати свої права. Розберіться у законодавстві, у своїх законних правах. Розберіться, до кого писати звернення, якщо бачите, що ці права порушуються. І плювати на те, що хтось біля вас казатиме не висовуватися. Кожен із нас своєю пасивністю, своєю мовчазною згодою на дрібні та великі утиски своїх прав привів до влади Януковича. Зараз його скинули, систему розхитали, та вона все ще функціонує. Але сьогодні дуже багато людей налаштовані на зміни. Відстоюйте свої права. Не давайте хабарів, якими би пом’якшеними словами їх не називали. І щоразу, коли боятиметеся, що це виведе вас за межі вашої зони комфорту, просто згадайте, що хлопці, вбиті на Майдані, пожертвували всім заради того, щоб усі ми, які лишилися жити, отримали шанс на правову державу і гідне життя. Під лежачий камінь вода не тече — пам’ятаєте?
дійте!!!!!!!! Показати IP 25 Лютого 2014 21:19
Коли мене вигнали з кабінету з хворою дитиною бо ми не мали талончика і не надали допомоги навіть рекомендаціями,вирішила написати статтю про лікаря про безвідповідальність. В результаті прийшлось бути відповідачем в судах 1,5 року . Бо лікар захотіла спростування і 2000 грн. ))Ми вистояли - я відповідала в судах разом з своїм неповнолітнім сином. Ні 6 зацікавлених свідків , ні відділ охорони здоров*я з юристами, ні Кошель з Кравчуком ні апеляційний суд. Не змусили нас спростувати інформацію ,яка дійсно мала місце. Не бійтесь мамочки , коли вас і ваших діток принижують лікарі , коли хамлять і зневажають,коли вимагають своєю поведінкою грошей,коли надають неякісні послуги,які загрожують вашому здоров*ю і здоров*ю дитини.Ніхто не захистить вас і ваших дітей окрім вас самих. Рішучість,сміливість і стаття Конституції - ваша зброя ! НЕМОВЧІТЬ і не схиляйте голови!! Ви сильні !
Журналіст до дійте!!!!!!!! Показати IP 25 Лютого 2014 21:26
Напишіть мені на поштову скриньку [email protected], хочу цьому ввипадку надати більшого громадського розголосу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus