USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Вчителька виграла грант: у Любешеві запрацював центр раннього розвитку

26 Липня 2023 20:29
Активна життєва позиція та наполегливість – якості, що характеризують успішних підприємців, як-от Ольга Токарчук. Жінка за освітою – вчителька молодших класів та англійської мови. Нині ж – багатодітна мама, яка виховує донечку-школярку і двох маленьких синів. Саме це і підштовхнуло її до створення власного бізнесу – центру раннього розвитку.

Про це повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

По допомогу і консультацію пані Ольга звернулася до Любешівського відділу Камінь-Каширської філії Волинського обласного центру зайнятості. Фахівці запропонували їй скористатися програмою безповоротних грантів «Власна справа». Пропозиція зацікавила Ольгу Токарчук, тож вона поспілкувалася з людьми, які вже скористалися цим шансом і отримали підтримку від держави. Відтак спільно з фахівцями центру зайнятості почала працювати над заявкою.

Восени 2022 року вона подала документи, а перед Новим роком дізналася, що заявка затверджена. Згодом жінка отримала кошти, які допомогли на старті. А вже у червні в селищі Любешів з’явився центр раннього розвитку «Мудрик», в якому щодня збираються понад 50 дітей від 1 до 10 років. У закладі вихователі допомагають підготувати дитину до школи, вивчають іноземні мови та працюють над загальним розвитком дітей.
– Жодного разу не пошкодувала, що ризикнула і подала документи на проєкт. Це реальна можливість започаткувати власну справу завдяки державній підтримці та ще й подарувати нашим діткам таку хорошу можливість навчатися і розвиватися у належних умовах, – розповіла Ольга Токарчук.
Читати ще: Гранти до 8 мільйонів гривень: як почати власну справу за допомогою держави?

У Волинському центрі зайнятості нагадують: за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності.

Деталі щодо участі у проєкті можна обговорити із фахівцями служби зайнятості за номерами гарячих ліній: (066) 353-74-95, (068) 063-42-15.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus