USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьк можуть з’явитися вулиці Тимошенка й Сверстюка

16 Січня 2015 17:30
Дві нові назви обговорюють для вулиць Луцька. Громадські слухання можуть відбутися вже наступного місяця.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста сьогодні, 16-го січня.

З ініціативою, аби у Луцьку з’явилася вулиця Євгена Сверстюка, виступив депутат Луцької міської ради Богдан Шиба.

«Я ще не маю пропозицій, яку вулицю треба перейменувати, втім, я прошу, аби розглянули варіанти в центрі міста. Можна перейменувати й меншу вулицю, але в центрі», - озвучив ініціативу депутат.

Члени комісії доручили Шибі вивчити це питання й надати пропозиції.

Щодо перейменування іншої вулиці виступив начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич.

«Цього року минає 135 років з дня народження архітектора, суспільно-політичного діяча Сергія Тимошенка. Було б ідеально перейменувати вулицю Ярощука - він там жив і там є збудований ним будинок. Втім, навряд цю вулицю перейменують. Тому я пропоную змінити назву вулиці Крилова. Там теж є будинок, збудований згідно з проектом архітектора. Взагалі, у Луцьку є 5 будинків авторства Тимошенка, а таких проектів у нього - більше 400 в Україні й світі, зокрема чимало в США. Окрім того, Сергій Тимошенко був організатором українського гуртка у Петербурзькому університеті архітектури із збереженням українського стилю», - пояснив краєзнавець.

Засідання комісії позитивно сприйняло ініціативи. Зі слів секретаря Луцькради Сергія Григоренка громадське обговорення перейменувань вулиць може відбутися вже наступного місяця.

Також редакція повідомляла, що у Луцьку хочуть створити вірменський квартал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Пупкін Показати IP 16 Січня 2015 17:42
А Шиба тільки і знає, що вулиці перейменовувати. Єдине тішить, що вже він не міський голова
васі Показати IP 16 Січня 2015 19:03
Воно то так,але Романюк ще гірше.
некомуняка Показати IP 16 Січня 2015 19:55
А Ярощук чим не вгодив. Один нормальний керівник був в області. І теж жив на цій вулиці. А будував цілу область. І не хотів, щоб АЕС була на Світязі. Люди, схаменіться. Ви не тим займаєтесь. Все це дуже нагадує відволікаючі маневри.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus