USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Подалі від «руского міра»: на Волині треба перейменувати понад 800 вулиць

13 Травня 2022 15:09
Нині у Волинській області потребуть перейменування 838 вулиць. Тому народні депутати від Волині звернуться до громад області, аби пришвидшити процес перейменування, а відтак позбутися усіх радянських й російських ідеологічних маркерів.

Про це повідомив народний депутат Ігор Гузь.

Спільно з волинськими парламентарями Іриною Констанкевич та Вячеславом Рубльовим вони підготували звернення до влади всіх 54 територіальних громад Волині про необхідність перейменування вулиць, які мають в собі не тільки радянські, але і російські маркери культури та історії.

Читати ще: «Перейменовувати вулиці треба, Україні не потрібні «чужі» назви», – Ірина Констанкевич

"Вважаємо, що це є одним із актуальних та дієвих методів боротьби з впливом «руского міра». Агресори на тимчасово окупованій території відразу розпочинають процес перейменування. Повертають українські назви вулиць і населених пунктів до старих російсько-радянських топонімів.

Станом на сьогодні загалом у Волинській області перейменування потребують 838 вулиць.

Список з такими вулицями є відкритим і напрацьований спільно з платформою Декомунізація. Україна.

Знаходьте свою громаду та перегляньте назви вулиць у вашому місті чи селі: https://bit.ly/3N8EvJf.

Прошу владу громад найближчим часом винести питання про перейменування і увіковічнити в назвах Героїв, гідних діячів історії та культури українського народу від давнини і до тепер", – написав нардеп.

Нагадаємо, у Луцьку створили робочу групу, яка фахово займатиметься питанням перейменування назв вулиць та майданів Луцької міської територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українка Показати IP 13 Травня 2022 16:23
щоб ми без гузя робили?
Хвощ Показати IP 14 Травня 2022 08:50
А давайте зразу заборонимо алфавіт, мову і взагалі думки про радянсько-руський мір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus