USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Робота на випередження: «Луцькводоканал» реконструює мережі

12 Листопада 2021 17:25
КП «Луцькводоканал» провело капітальну реконструкцію ділянки єдиного водогону, що постачає водою район ЛПЗ та прилеглі території.

Підприємство продовжує оновлювати матеріально-технічну базу і водопровідні мережі, працюючи на випередження, аби запобігати можливим аварійним ситуаціям та в міру можливостей модернізувати свої об’єкти, повідомляють у Луцькраді.

Відреставрована частина водогону перебувала у критичному стані. Ймовірність її розриву була вкрай високою. А це загрожувало тривалою зупинкою водопостачання значної частини міста в районі ЛПЗ.

Мережа проходила над річкою Стир у вигляді дюкера підвісним мостом. Таке розташування призводило до механічних та атмосферних ушкоджень. Раніше порив цієї ділянки водогону вже спричиняв зупинку водопостачання.

Працівники підприємства обстежили аварійну ділянку водогону та визначили високий ризик виникнення поривів. Тому й провели реконструкцію частини водогону, проклавши його шляхом горизонтального буріння уже під річкою Стир з використанням сучасних ПЕ-труб.
Також встановлено відповідну запірну регулювальну апаратуру, щоб і в майбутньому на стратегічно важливій ділянці не виникало проблем з експлуатацією.
«Курс на модернізацію і реконструкцію обладнання – пріоритет у нашій роботі впродовж останніх кількох років, – зазначає директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк. – Попри фінансово складний рік, ми досить активно працюємо в цьому напрямку. Залучаємо міжнародні інвестиції та проводимо роботи і на каналізаційно-насосних станціях, очисних спорудах, і на водопровідних мережах міста. Вкладаємо і в оновлення обладнання для ремонтних робіт, автопарку, захисного спецодягу для працівників тощо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 12 Листопада 2021 17:45
щоб повернути інвестиції треба піднімати тариф. без здорожчання тарифу діла не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus