USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міськраді вказали на помилку Романюка

17 Травня 2014 09:56
Активісти волинських революційних організацій можуть увійти до складу спеціальної комісії, яка вивчатиме ситуацію щодо можливих систематичних порушень Волинською спілкою споживчих товариств державних стандартів, норм та правил, а також умов договору оренди з врахуванням колективних звернень підприємців Завокзального ринку та трудового колективу спілки, повідомляють у прес-службі самооборони Луцька.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло, що у Луцьку створять спеціальну комісію, яка перевірить роботу облспоживспілки.

Про те, що активісти Євромайдану увійдуть до складу цієї спецкомісії домовилися представники Самооборони Майдану Волині, Автомайдану України та Луцький міський голова Микола Романюк під час зустрічі у п’ятницю, 16 травня.

Активісти поставили вимогу включити їх до складу комісії, адже вона була сформована із порушенням балансу. Мовляв, більша частина людей у складі комісії є зацікавленою бути на стороні облспоживспілки, діяльність якої й стала предметом конфлікту. Зокрема, їм незрозуміло, яким чином туди потрапили аж шість державних службовців.

А саме:

• заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев

• начальник юридичного відділу міської ради Олександр Рачков

• начальник управління розвитку підприємництва і реклами міської ради Олександр Козлюк

• начальник управління земельних ресурсів міської ради Сергій Шабала

• начальник управління містобудування і архітектури міської ради Леонід Герасимюк

• начальник Луцького міськрайонного відділу управління Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій у Волинській області Василь Оліферчук.

Зі слів заступника керівника штабу Самооборони Майдану Волині Богдана Климчука ці особи повинні виступити у ролі експертів, а не брати участь у прийнятті рішень комісії. Самооборонівець вимагав, аби Микола Романюк вивів зі складу комісії усіх державних службовців, а натомість увів представників громадських організацій, адже їх там аж одна. А оголошення про можливість вступу представників громадських організацій до складу комісії на сайті Луцької міської ради не було.

Звернення з такою вимогою було передане міському голові. У ньому йдеться про включення до складу спецкомісії таких осіб, як:

Рижков Сергій (ГФ Самооборона Волині)

Дильов Ігор (ГО «Асоціація Бізнес Волині»)

Мірошниченко Андрій (ГО «Правий сектор»)

Мовяк Ганна (ГО «Автомайдан України»)

Герасимович Володимир (ГО «Народний ринок»)

Подібну думку висловили й депутати Луцької міської ради під час засідання цієї комісії, які увійшли до її складу. Зокрема, вони стверджують, що рішення міської ради виконано Луцьким міським головою неправомірно. Адже у рішенні міськради не йшлося про те, що членами комісії мають стати державні службовці. Йшлося лише про представників громадських організацій, депутатів та представників облспоживспілки.

Конструктиву на комісії так і не відбулося. Після її завершення депутати підготували звернення до міського голови Миколи Романюка, аби він виконав рішення міської ради правильно, вивів усіх держслужбовців із комісії та замість них увів громадських активістів.
Водночас, під час зустрічі Миколи Романюка із громадськими активістами, мер спершу відмовлявся виводити будь-кого зі складу комісії, погоджувався збільшити її кількісний склад. У результаті переговорів міський голова погодився вивести зі складу комісїі Олександра Козлюка та Олексаднра Рачкова і ввесети усіх запропонованих представників громадських організацій. У результаті кількісний склад комісії має бути замість 15-ти - 18 чоловік. Проте це рішення має бути прийняте на сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
erh Показати IP 17 Травня 2014 10:06
Бардак в краіні. бардак в головах... Краіна вічного майдану!
Берташ Показати IP 17 Травня 2014 10:21
ПС, Ярошу. Прийшов час "попіаритись". В Інтернеті геть зникли потрібні тобі передвиборчі повідомлення. Кидай на 10 днів АТО, бо всі лаври присвоює собі Тимошенко. Ніби вона створила "армію в 10 тисяч", в південних областях, і вони наводять лад, а ти десь біля її загонів допомагаєш в АТО. Твої піар - помічники тимчасово випарувались. Путіну не потрібен Донбас, Путіну потрібна Дніпропетровщина, щоб потім прокусити Херсонщину та проковтнути Запоріжжя. І потрібна Харківщина - щоб надіти "шляпу". Донбас - це лише інструмент дестабілізації Дніпропетровщини та Харківщини, тому процес в Донбасі може тягнутися роками. Тобі не вигідна швидка перемога АТО, бо в тебе не буде лаврів. Навпаки, чим довша АТО, тим в тебе більше можливостей показати себе. Не ввязуйся в АТО з головою, винь голову на повітря, інакше змарнуєш справу! Звертай на АТО не більше 30% уваги.
п до Берташ Показати IP 17 Травня 2014 12:24
Кто последним выходит из состава Украины, того и долги перед Западом.
вітя Показати IP 17 Травня 2014 11:26
скрізь одні гроші і все за гроші всі готові робити що хоч
Слабак Показати IP 18 Травня 2014 19:12
Політично м.я., розклав не панано для себе, але господарську частину завалив і дав розікрасти це також факт, але ніхто вже не зможе розібратися з цим бо він намітив у нардепи!!!!, а це вже у жовтні!
Слабак Показати IP 18 Травня 2014 19:12
Політично м.я., розклав не панано для себе, але господарську частину завалив і дав розікрасти це також факт, але ніхто вже не зможе розібратися з цим бо він намітив у нардепи!!!!, а це вже у жовтні!
Я Показати IP 19 Травня 2014 05:40
Що роблять люди в камуфляжній формі у міськраді сутками. У нас що міськрада захоплена. І що може питати у Романюка шиба, який все завалив, все розікрав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus