USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій військовій частині відзначили День захисника України. Фото

12 Жовтня 2018 13:58
День захисника України в нашій державі відзначається 14 жовтня у свято Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського козацтва, проте луцькі нацгвардійці отримали вітання вже сьогодні.

Урочистості з нагоди свята відбулися 12 жовтня у військовій частині 1141 Національної гвардії України.

Так, дійство розпочали з хвилини мовчання за загиблими на сході військовими, які віддали свої життя за незалежність нашої держави.

Командир військової частини підполковник Василь Гуртовський від усієї душі привітав військовослужбовців з Днем захисника України, зі святом, яке увібрало в себе славні козацькі традиції.

«Це свято уособлює мужність та героїзм захисників. Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, які передалися від пращурів. Як відомо, це свято знайшло своє продовження в часи Запорізької січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею, звертаючись до неї, вони казали: «Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла».

В цей нелегкий час для України хочеться побажати військовослужбовцям, які захищають спокій України, козацького здоров’я, миру благополуччя та радості. Щоб ваші сила та мужність завжди базувалися на любові та підтримці рідних», - привітав військовослужбовців Василь Гуртовський.
Також на урочистість завітали представники міської та обласної влади, зокрема заступник голови обласної ради Роман Карпюк передав усім вітання від депутатського корпусу та голови обласної ради Ігоря Палиці.

«Від щирого серця вітаю вас з Днем захисника України. Бажаю всім, щоб ви несли свій обов’язок з честю. На козацьких знаменах було написано «Збудуємо славу!». Щоб ви всі приймали правильні рішення та захищали нашу вітчизну.

Волинь перенесла найбільші втрати у цій неоголошеній війні з Росією. Наші бійці з честю відстоювали нашу незалежність», - зазначив Роман Карпюк та побажав усім жити під мирним небом .
Своєю чергою, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк наголосив, що День захисника України має таке ж значення, як і День Незалежності України.

«Без захисту не може бути незалежної держави. Ви гідно захищаєте вітчизну на сході нашої держави, тому щиро вітаю вас зі святом та бажаю добра, миру та здоров’я», - зазначив Юрій Кирилюк.
Варто зазначити, що впродовж дійства військовослужбовці не втомлювалися отримувати грамоти та подяки. Опісля привітань військові помолилися разом зі священиком.
Насамкінець вони пройшли урочистим маршем, завершилося дійство виконанням Гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
11 Показати IP 12 Жовтня 2018 14:25
Як це патріотично ! Можливо долар до 8 грн впаде . Хліб по 5 грн буде . Ура на це надіємось
123 до 11 Показати IP 12 Жовтня 2018 17:50
І ковбаса по 2, 20 ... і ти Клавка дівкою станеш ... Ура, надіємось, вернісь молодость.
Володимир Показати IP 13 Жовтня 2018 10:10
11 років прослужив у цій частині. Знайомих майже не залишилось. Чому не запросили ветеранів ?
Владимиру Показати IP 13 Жовтня 2018 13:23
Не пригласили потому, что у тебя нет советских медалей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus