USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцького гінеколога після смерті виявили коронавірус

30 Березня 2020 22:02
У лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні Ореста Тимчака, який помер учора, 29 березня, в інфекційній лікарні, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус.

Про повідомляє ВолиньPost, посилаючись на власні джерела. Факт підтвердили і у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

За інформацією джерел видання, про результати лабораторних досліджень родичам стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Натомість у Волинській ОДА у коментарі запевняють, що на момент, коли тіло покійного віддавали родичам, уже було відомо, що коронавірус підтвердився й рідним померлого про це повідомили, пояснивши, що відповідальність за дотримання відповідних санітарних норм під час поховання – на них.

Згідно з розпорядженням головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 27 березня, тіло мають дезінфікувати хлоровмісним розчином та помістити у непронекний герматичний пакет-мішок. Труна має бути щільно закритою.

При похованні в приміщенні дозволено одночасно бути не більше ніж одній людині на 10 квадратних метрів на відстані не менше 1,5 метра. Місцева влада чи комунальні підтриємства мають записати контакти тих, хто був на похороні.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що начальник міського управління охорони здоров'я дізнався про факт після засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке закінчилося приблизно о 17 годині, й тоді повідомив йому (Пустовіту – ред.).

«Місто поки не включалося. Будемо включатися завтра під час похорону», - сказав Пустовіт.

Прощання із покійним триває увечері 30 березня. Станом на 21:05 в ОДА повідомили, що поліція перевірила дотримання санітарних норм й присутні знають про необхідність тримати дистанцію.

Зауважимо, що вдень 30 березня під час брифінгу журналісти запитували у очільника обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка про причини смерті медика, життя якого обірвалося у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Натомість Ващенюк відповів (дослівно): «Він не йшов в нас по підозрі. Там було досить багато супутніх захворювань. Швидше за все, воно не пов’язано. Сьогодні (30 березня – ред.) аналізи будуть зроблені, завтра (31 березня – ред.) дамо інформацію».

Як повідомлялося, 29 березня у віці 66 років помер відомий у Луцьку лікар-гінеколог Тимчак Орест Панасович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучани Показати IP 30 Березня 2020 22:19
То зараз треба перевірити всіх його родичів на коронавірус, щоб не було так, що коронавірус виявляють вже після смерті!
Ірина до Лучани Показати IP 30 Березня 2020 22:42
"Він не йшов у нас по підозрі" - схоже на те, що слід змінювати підходи до виявлення вірусу
Інфекційна до Лучани Показати IP 30 Березня 2020 22:51
І не тільки родичів, а всіх лікарів і пацієнтів інфекційної лікарні теж. «Він не йшов в нас по підозрі. Там було досить багато супутніх захворювань. Швидше за все, воно не пов’язано. Сьогодні (30 березня – ред.) аналізи будуть зроблені, завтра (31 березня – ред.) дамо інформацію». Ось таки "спеціалісти" в нашій інфекційній, знайома лежала там на минулому тижні, так тестів не робили нікому, сказали, що їх немає, а це неправда
—— Показати IP 30 Березня 2020 22:36
дезінфікувати хлоровмісним розчином та помістити у непронекний герматичний пакет-мішок. Труна має бути щільно закритою...!!!! То це хто мав зробити???? Родичі ?????? Чи батюшка...????Що це твориться??? І ми в масках маємо ходити??? В підвалах треба сидіти і їсти сиру картоплю ... поки не закінчиться цей (КОРОНОВІРОСОЦИРК) По Українськи...
Хм Показати IP 30 Березня 2020 22:46
Тож кажуть, що він в пятницю ще в лікарні чай пив? Ну нічого собі.
Анонім Показати IP 30 Березня 2020 23:25
Я так зрозумів що у нас коронавірус виявляють або після смерті або після того як не можливо цього приховувати, а скільки ще приховується інфікованих?
Ольга Показати IP 30 Березня 2020 23:43
А у відділенні в якому він лежав? Там купа пацієнтів. Якщо ішов не по підозрі, то лежав у дорослому відділені у загальній палаті? Хоч когось там перевірили? Яи буде як у Тернополі 18 медсестер, що заразилися коронавірусом...
лучанин Показати IP 31 Березня 2020 00:04
Тепер якщо будуть нові випадки, то все це спишуть на покійного Ореста Панасовича.
Не вводьте людей в о Показати IP 31 Березня 2020 04:57
Та брешуть як собаки, я такого бреда ще не читав, тобто на людину з підозрою теста немає, а на покійника є, ви там взагалі мізки пропили!!!??? Люди не вірте тим падлюка, в них зараз все будуть списувати на "корону" дивиться бо так і спалять вашу лікарню разом з вами і інфекцією щоб заразу не розносили, ну це така ж правда як і ваша. Ну цирк дійсно
я Показати IP 31 Березня 2020 06:46
не йшов по пидозри, а поклали в инфекцийну?????
Валерй Показати IP 31 Березня 2020 08:47
Від чиновників медицини і слід було чекати приховування реальної картини розповсюдження коронавірусу в нашій області....Але щось пішло не так і шила в мішку тепер вже не сховаєш.Ось тільки хто має відовідати перед народом за такий бардак в нашій державі коли вже навіть лікарі безсилі перед хворобою?
та Показати IP 31 Березня 2020 09:35
нам правди не кажуть. Господи спаси Україну від цієї пошесті.
Вік Вік Показати IP 31 Березня 2020 16:03
Якщо я не помиляюсь , недавно була інформація в інтернеті про порядок поховань покійників , що були хворі на коронавірус . Ах да і думайте що пишете люди! А то будете заблоковані за агресивні висказування. На собі знаю.
Аня Показати IP 31 Березня 2020 21:21
Поклали в лікарню з пневмонією і не взяли аналіз на коронавірус? А виявили коли людина вже померла!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus