USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому ботанічному заказнику «Дубовий гай» висадили 40 дубів

19 Листопада 2020 19:47
У луцькому ботанічному заказнику місцевого значення «Дубовий гай» 19 листопада висадили 40 молодих саджанців дуба.

Висаджували молоді деревця працівники відділу екології Луцької міської ради, інформують на сайті міськради.

«Таким чином ми збільшуємо площу озеленення та розширюємо площу ботанічного заказника, покращуємо умови проживання мешканців мікрорайону.

Дуб — це рослина, яка росте тривалий час і має гарну декоративну крону. Однак, окрім цього листя дуба активно утворює фітонциди — речовини, які очищують повітря», - розповіла начальник відділу екології Оксана Лисак.
Варто зазначити, що заказник “Дубовий гай” було засновано ще в середині ХХ століття, відтак вік деяких дубів тут становить близько 80-ти років. Нові насадження було висаджено на місцевості, попередньо очищеній від чагарника, що пролягає повз одну із тутешніх стежок. У майбутньому це допоможе офіційно розширити межі заказника.
Ще 50 саджанців дуба буде висаджено на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2020 10:40
Гарну справу роблять люди. Тільки цей дуб (що на фото) росте швидше звичайного ( "Дуб — це рослина, яка росте тривалий час..." ). Але то не суттєво.Саме головне,що нема спеціаліста,який би підказав,що садити дерева потрібно на більшій відстані одне від одного.Так,молодим деревам це не зашкодить,але чому не враховують (і не тільки в цій ситуації) той факт,що дерево виростає і крона стає набагато більшою.І посаджені близько дерева будуть переплітатися (не будуть нормально рости,розвиватися) кронами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus