USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому сквері «Дубовий гай» вдруге цьогоріч провели толоку. Фото

16 Листопада 2019 07:00
У Луцьку вже десятий рік поспіль відбувається масове прибирання скверу «Дубовий гай», що в районі ЛПЗ. Цього разу вирішили провести толоку в рамках загальноміської акції «Зробимо Україну чистою» не лише навесні, але і восени, залучивши молодь та небайдужих мешканців.

Традиційно до прибирання долучився депутат Євген Ткачук, забезпечивши усіх присутніх сміттєвими мішками та рукавичками. Участь у заході взяли начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк, депутат Микола Романюк, учні ЗОШ № 20, студенти ЛНТУ, вищого професійного училища, комунальні підприємства «Парки і сквери», «Луцькспецкомунтранс», а також небайдужі мешканці району.

Заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета розповів, що на толоку прийшли понад 200 людей.

"Радує, що сміття не дуже багато. У порівнянні з минулими роками сміття менше: дається у знаки і культура людей, працюють комунальні служби",- каже Олег Галета.

Прибирання організували, охопивши всю зелену зону від вул. Станіславського і до стадіону Підшипникового заводу.
"Для усіх нас прибирання скверу давно перетворилось у добру щорічну традицію, – розповів Євген Ткачук. – А цього року ми не тільки вдруге проводимо толоку, але і маємо дуже важливе досягнення – спільними зусиллями всіх небайдужих мешканців району виграли в конкурсі громадських ініціатив, таким чином залучивши близько 250 тис. грн на реконструкцію скверу. Дуже радію тому, що це нам нарешті вдалося, адже минулого року голосів не вистачило. Проте цьогоріч громада виявила більшу активність і ми змогли стати одинадцятим проектом-переможцем.
Завдяки цьому в 2020 році у сквері буде облаштовано сучасне економічне LED-освітлення, викладено пішохідні доріжки з бруківки, встановимо дитячу ігрову зону. Я зацікавлений у тому, щоб влаштувати у парку і відеонагляд, адже маємо тут таку проблему, як продаж сурогату, розпивання алкоголю тощо. Займаємось вирішенням цього питання, відповідні заяви подані до муніципальної варти та у поліцію. Після запланованих змін у сквері матимемо сучасну облаштовану територію для комфортного та безпечного відпочинку.

Також спілкувалися з екологами щодо залучення коштів на очищення річки Жидувки, що протікає неподалік. Таким чином зможемо реалізувати одразу два екологічних проекти в районі. Зауважу – під час реконструкції скверу на тільки збережемо дерева, але і створимо нові зелені насадження. Як бачимо, зараз наш сквер порівняно чистий, оскільки залучили до постійного прибирання працівника комунального підприємства "Парки і сквери".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 16 Листопада 2019 10:10
Такі заходи треба робити кожного місяця, а не раз у рік, бо ті громадяни Луцька хто викидує сміття та нечистоти, а в більшості це мешканці будинків приватного сектору поряд з парком "Дубовий Гай" та ті хто наділені присадибними ділянками землі. Також питання щодо викидання нечистот та сміття, які потрапляють до річки Живудка повинні відстежувати дільничні інспектори поліції, муніципальна служба та штрафувати поганих людей. Ось і все.
Анонім Показати IP 16 Листопада 2019 11:15
там пиячать кожен день алкоголіки зі всього району ДПЗ! позаймають всі лавки біля дубків, понакидають пляшок.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 16 Листопада 2019 12:14
Ви мене вибачте "Анонім", я знаю що я пишу, я працював (дільничним інспектором) та прожив на ЛПЗ більше 20 років і в порівнянні з тим, що роблять громадяни багатоповерхівок та приватного сектору цього району, як вони з вікон 6-7-8 поверхів викидують сміття та нечистоти, то алкоголікам, які п"ють в Дубках ще до цього далеко, хоча і алкоголіків ганяв та штрафував. Алкоголіки коли його зловив за руку хоч не відмовляються. А от притягнути громадянина того, хто викинув сміття з поверхів будинку, тяжко. Тут у нього всі знайомства згадуються і т.п., ти сякий мент ти пішов на ... А приватний сектор що робить, я там річку Живудку всю облазив, бачив та ловив поганих людей і звісно також штрафував.
мешканець ЛПЗ Показати IP 16 Листопада 2019 13:09
Чисто не там де прибирають,а чисто там,де не смітять !!! А дочого це я -потрібно проводити профілактичну роботу з мешканцями району (від малого до старого). Вивчати досвід інших країн та впроваджувати у нас (у плані притягнення до відповідальності - про свої права пам*ятаємо,про свої обов*язки забуваємо).Притягнути хоч пару чоловік до віповідальності (і не символічним штрафом!),а так,щоб добре потім він чухав потилицю.До депутатів-розробляйте та приймайте відповідні (більш суворі) закони,нормативні акти тощо хоча б на місцевому рівні.
Також мешканенць ДПЗ Показати IP 16 Листопада 2019 13:57
Повністю згідний з попередніми коментарами. Як хочеться, щоб наш район ДПЗ був не гірший за інших, а то і кращий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus