USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У луцькому дитбудинку завершили облаштування укриття

18 Листопада 2022 09:17
За кілька місяців ремонту похмуре і вологе приміщення підвалу Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини перетворили у світле, тепле і затишне укриття. Тут є усе для комфортного перебування малюків: гаряча вода і каналізація, умови і засоби для приготування їжі, двоярусні ліжечка та ігрові манежі. А ще – примусова вентиляція, пожежна сигналізація і два евакуаційних виходи. Приміщення оброблене проти грибка, здійснено алмазне буріння свердловини.

«Менш як за 4 місяці проведений колосальний обсяг робіт. Зроблено навіть більше, ніж планувалося. І усе це без бюджетних асигнувань, але оперативно, об’єднавши зусилля меценатів, бізнесу, інших комунальних закладів і самого колективу дитбудинку. Щиро вдячний за внесок кожного.

Для оновленого укриття подарував телевізор, аби урізноманітнити дозвілля малюків», – повідомив голова облради Григорій Недопад.

Майстри виробничого навчання Камінь-Каширського центру профтехосвіти, крім укриття, допомогли впорядкувати і овочесховище. Будівельна компанія Луцьксантехмонтаж відремонтувала покрівлю. Меблева фабрика Гербор Холдинг подарувала діткам чудові двоярусні ліжечка.

Попри те, що 19 вихованців дитбудинку поки перебувають в евакуації, за період повномасштабної війни, на жаль, з’явилися малюки, які з різних причин осиротіли або втратили батьківську опіку, і цей заклад єдиний в області, який, відповідно до законодавства, може прихистити їх, поки не знайдеться нова родина.

В укритті обладнали додаткове приміщення і для центру ранньої реабілітації, де працюватимуть і масажист, і психолог, і логопед, і дефектолог. А після перемоги це приміщення зможуть використовувати як спортивну залу, коли погода не дозволятиме дітям займатися на вулиці.

«На перспективу запланували здійснити утеплення фасаду, огородження території закладу, благоустрій. Є потреба у придбанні дизельгенератора, питання вирішу найближчим часом», – додав голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus