USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому кафе отруїлися 8 людей, з них – 3 дитини

16 Серпня 2019 16:17
Після відвідування кафе «Базилік», що в Луцьк на вулиці Кравчука, 15-16 серпня за медичною допомогою, з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ), звернулось 8 осіб, з них 3 дітей. У всіх захворілих відмічалися виражені розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С.

Попередній діагноз — гострий гастроентероколіт. Стан хворих середньої важкості. Всі постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні, повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху, лікарями-епідеміологами обласного лабораторного центру проводиться комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів.

За рекомендацією лабораторного центру на період епідеміологічного розслідування кафе припинило роботу.

Фактори передачі, обставини та джерело збудника захворювання наразі встановлюється шляхом епідрозслідування випадків ГКІ, зокрема, з метою проведення бактеріологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби страв, харчових продуктів, питної води, навколишнього середовища (змивів) харчової потужності.

У зв’язку з відмовою, не проведено обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їхнього здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення. Надано пропозиції щодо проведення обстеження персоналу закладу на наявність збудників інфекційних захворювань.

Для вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання оперативно залучено Держпродспоживслужбу.

Розпочато епідеміологічне розслідування.

Заклад громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» звертається до всіх, хто відвідував кафе «Базилік» при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) терміново звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до важких ускладнень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 16 Серпня 2019 17:32
Мийте руки перед вживанням їжі.
Лучанин до лучани Показати IP 16 Серпня 2019 18:22
Спочатку їх треба мити перед приготуванням їжі, а ще краще брати свіжі продукти для приготування їжі.
Аня Показати IP 16 Серпня 2019 17:54
От до чого приводить безстрашність керівників і працівників закладів харчування, відсутність контролю санстанції породжує халатність і спонукає до зниження якості продуктів для приготування та недотримання технологічних умов в процесі приготування страв. А колись цей заклад ще й отримали відзнаку Ревізора(((. Робіть висновки, на мою думку заклади харчування магазини треба контролювати спеціальним службам, адже більшість працівників там працюють не за фахом (самоучки) елементарних понять про товарне сусідство і сан норми не мають.
Аяяй Показати IP 16 Серпня 2019 18:05
Їжте менше суші з сирої риби та мийте руки.
127 Показати IP 16 Серпня 2019 18:42
"У зв’язку з відмовою, не проведено обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їхнього здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення. " В якій ще країні таке можливе ?!
Роман до 127 Показати IP 16 Серпня 2019 19:17
А Ви знаєте який спосіб обстеження на носійство збудників??? Грубо говорячи це мазки із заднього проходу. Як так розумію, що працівниці Лабораторного центру наполягали взяти мазки у всього персоналу прямо в кафе. Оце рівень..... Щодо Вашого запитання "В якій ще країні таке можливе ?!" - у нормальній європейській країні обстеження персоналу закладу на носійство збудників на робочому місці може розцінюватись 1. сексуальне домагання 2. фізичне насильство (знущання чи катування) 3. психологічний тиск. Для такого роду досліджень існують медичні заклади.
Аня до Роман Показати IP 16 Серпня 2019 21:08
Не перекручуйте інформацію: відмова персоналу це відмова від обстеження, про місце обстеження не говориться! Це ваша фантазія!
Анонім Показати IP 16 Серпня 2019 21:52
Другий пішов... Ну і де тепер піцу замовляти? Напишіть, чим отруїлись
Відвідувачка Показати IP 16 Серпня 2019 21:56
Ми там були 9.08., замовляли піцу та роли. Я також мала розлади травлення, думаю що через ті роли, бо діти їли тільки піцу то їм нічого слава Богу.
123 Показати IP 17 Серпня 2019 01:00
Сира риба, то найкорисніше. Дуже суші полюбляють полішуки, бо то по богатому і круто. Ще можна селфі біля суші зробити, тоді пів села обзавідується ... а в другої половини такі селфі вже є...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus