USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцькому костелі зіграли виставу

14 Травня 2017 19:50
Виставу про унікальну долю пастиря Луцької дієцезії Адольфа Шельонжека представили в луцькому кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла.

Адольф Шельонжек був луцьким єпископом у 1925–1950 роках, а у вересні минулого року його зарахували до лику блаженних.

Постановку «Хто в сльозах сіє», присвячену унікальній історії луцького духівника, вірянам презентували 14 травня, відразу після закінчення недільного богослужіння у храмі. Показ вистави практично співпав із датою відновлення у Луцьку дієцезії, що мало місце 16 травня 1996 року.

Доля Адольфа Шельонженка знана тим, що він, як і практична більшість тогочасних душпастирів, зазнав переслідувань і ув’язнення у сталінський період за «антирадянську діяльність і зраду батьківщини».

Як зазначив, однак, виконувач ролі отця Адольфа під час вистави, Шельонжек мав тільки одну батьківщину – церкву й заради неї, зокрема свої прихожан, був готовий на все.

Підготовлена вистава, завдяки переданій атмосфері тих часів і вдалому зображенні смиренності отця Адольфа Шельонжека, надзвичайно вразила глядачів. Після закінчення дійства вони неодноразово просили режисерку постановки сестру Оксану та виконувача головної ролі Анатолія Оліха готувати подібні заходи суміжної тематики й у майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маша Показати IP 14 Травня 2017 23:30
Дуже цікавий захід! Вітання Анатолію Оліху!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus