USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У Луцькому маркеті продавали «палену» горілку

14 Червня 2014 09:24
«Немиров» не відповідає стандартам. Про таке заявили спеціалісти інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області, - повідомляє «Волинська газета».

Відібрана фахівцями в одному із маркетів Луцька горілка особлива «Немиров», виготовлена 04.01.2014 року РУП «Мінськ Кристал» Республіка Білорусь, не відповідає вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі» щодо маркування та умов зберігання.

Так, відповідно до маркування на етикетці пляшки, горілка повинна зберігатися в складських приміщеннях за температури від мінус 15 до плюс 30 градусів за Цельсієм, відносна вологість – не більше 85%, хоча ДСТУ 4256:2003 передбачає, що горілка повинна зберігатися в складських приміщенням від мінус 5 до 25 градусів за Цельсієм та відносній вологості – не більше 85%. На етикетці не зазначено ДСТУ 4256:2003.

Дослідження проводились у випробувальному центрі державного підприємства «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Згідно з результатами досліджень, інспекцією виданий припис про заборону реалізації горілки особливої «Немиров», що не відповідає вимогам нормативних документів. Припис інспекції виконали, горілку повернули постачальнику.

За виявлені порушення, відповідно до частини 1 статті 155 КУ «Про адміністративні правопорушення», винну особу притягнули до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб'єкта, згідно з часттиною 2 статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів», застосовали адміністративно-господарську санкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
АС Показати IP 14 Червня 2014 10:57
Наш край
Іриска до АС Показати IP 14 Червня 2014 10:59
звідки такі дані?
Лучанка Показати IP 14 Червня 2014 11:02
А чому у статті не подається назва супермаркету, нехай городяни знають своїх "героїв".? Чи знову все тихо-мирно закрили?
НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Червня 2014 15:31
у волинській інспекції захисту прав споживачів зовсім дах поїхав. ті відомості, які вони виявили як порушення, до якості горілки ніякого відношення не мають.
123 Показати IP 15 Червня 2014 12:42
ОАО «МИНСК КРИСТАЛЛ» является крупнейшим в Республике Беларусь производителем алкогольной продукции. Торговая марка «Кристалл» – это классика, признанная не только в республике, но и далеко за ее пределами, это сочетание традиций производства заложенных еще в XIX столетии, классических рецептур, не потерявших актуальности до наших дней, и передовых технологий ХХI века. Бальзам «Белорусский», настойка «Беловежская», классические водки «Презент» и «Белая Русь Люкс», особые водки «Крышталь Беловежская» и «Хлебное вино» - вот далеко не полный перечень напитков, которые были созданы еще в прошлом веке и до сих пор не утратили своей популярности, сохранили истинно белорусский колорит и по достоинству ценятся во всем мире. О высочайшем качестве «кристалловской» продукции свидетельствуют ее многочисленные победы на различных международных и национальных конкурсах. На сегодняшний день в активе предприятия более 700 наград. Предприятие является лауреатом Премии Правительства Республики Беларусь в области качества.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus