USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі буде сенсорна кімната

1 Вересня 2016 20:27
Батьківський колектив та адміністрація Луцького навчально-реабілітаційного центру, враховуючи специфіку діяльності центру, вирішили облаштувати в школі сенсорну кімнату, в якій діти зможуть зняти м’язове та психологічне напруження, досягнути стану душевної рівноваги, активізувати різні функції центральної нервової системи, розвивати рухомі функції, мовлення.

Також заняття в сенсорній кімнаті позитивно впливають на реабілітацію дітей з проблемами розвитку.

Відповідне звернення батьки подали у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», і отримали позитивне рішення, повідомили у прес-службі Фонду.

Усміхнені, сповненні сили та енергії на подвір’ї на свято Першого дзвоника зібралися вихованці Луцького навчально-реабілітаційного центру. Діти жваво діляться враженнями від проведених канікул. Тут навчається 261 учень. Здобувають знання діти із вадами зору, психо-фізичного розвитку, опорно-рухового апарату та іншими нозологіями. Цього року у школі відкрили клас для учнів з порушеннями розумового розвитку. Аби у закладі навчалися та розвивалися діти з особливими потребами необхідне нове, сучасне обладнання, яке допоможе школярам адаптуватися житті.
«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допоможе облаштувати сенсорну кімнату у школі, оскільки це реабілітаційний центр і така кімната та сучасне обладнання потрібне діткам», – зазначив радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Курилюк.
Багато реабілітаційних центрів вже давно мають таке обладнання. Три роки тому за сприяння Фонду таку ж сенсорну кімнату облаштували у Волинській обласній організації із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Більше того, в Україні є виробники, які мають необхідну продукцію для таких обладнань.

«Вперше про таку кімнату ми дізналися з-за кордону, а саме в Польщі. Ми співпрацюємо із школою у місті Баритошице, там навчаються такі ж дітки, як і у нас. Польські колеги обмінюються з нами досвідом та навчають нас працювати з дітками у сенсорній кімнаті» – каже директор навчально-реабілітаційного центру Леся Волинець.
Вже у вересні розпочнуться роботи з облаштування сенсорної кімнати. Педагоги вже обдумують можливі варіанти із придбання необхідного обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юра Показати IP 1 Вересня 2016 22:04
аби воно пішло на користь а не покарманах
Horizont22 Показати IP 1 Вересня 2016 22:18
повністю з вами згоден юрію я там провчився 7 років моїй матері обіцяли що для такіх як я там масажі будуть розробкі і тому подібне а за все навчання я на масаж потрапив тікі 1 раз розробок ніякіх не було тікі требували все здавати на школу на клас вчителям на подарункі ну і втому прочєм там тікі один толковий вчитель послухайте мене мамці які хочут відавати туди дітей це Форманюк Святослав Миколайович повірте він ваших дітей підтягне я хоть в нього не вчився но його як вчителя поважаю.
Horizont22 Показати IP 1 Вересня 2016 22:20
о ще добавлю якщо хочете щоб до вашої дитини ставилися краще підтягували оцінкі займалися прийдеться платити ато нічого ваша дитина ненавчиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus