USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому парку хочуть облаштувати 400 паркувальних місць

26 Січня 2016 18:46
У Центральному парку пропонують розташувати парковку на 395 місць.

Про це стало відомо сьогодні, 26 січня, під час засідання робочої групи з розробки концепцій розвитку Центрального парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки і Парку культури та відпочинку ім. 900-річчя Луцька, - інформує «Під прицілом».

Так, на засідання робочої групи запросили випускника 2015 року Луцького національного технічного університету, активіста Олега Лапковського, який представив аудиторії напрацювання по розробці центрально парку міста.

Олег Лапковський відразу виокремив недоліки з якими нині функціонує парк.

«Наш парк наразі в ненайкращому стані. Перше, що кидається в очі, – недостатнє трасування, у парку мало місця для прогулянок. Величезною проблемою є відсутність діючих вбиралень, пандусів, повсюди хворі дерева та занедбані меліоративні канали», - зазначив активіст.

Олег Лапковський додав, що у парку відсутній природній шумозахист. З його слів, зони відпочинку повинні відмежовувати зелені насадження.

Він відзначив, що потрібно раціональніше використовувати зону та надати парку більшої функціональності. Так, активіст запропонував створити у Центральному парку автопарковку на 395 місць. Олег Лапковський зазначив, що норми парковки вираховував за кількістю населення міста і площею парку.

«На мою думку, це допоможе загалом покращити ситуацію з парковками. Парк у центрі міста, тому це буде добре не тільки для відвідувачів парку, які приїхали на відпочинок своєю автівкою, а й для тих, хто працює в центрі чи приїхав на ринок», - додав він.

Також він запропонував створити у Центральному парку Луцька:

- зону інтелектуальних ігор та розваг;

- зону атракціонів та вбиральні;

- молодіжну зону, яка включить в себе скейтпаркінг та альпіністичну стінку;

- спортивно-оздоровчу зону;

- фольклорно-етнографічну зону;

- екзотичний дендропарк;

- експозиційну зону;

- зону водних атракціонів;

- військово-патріотичну зону;

- велопрокат і велопарковку.

Учасники робочої групи назвали такі пропозиції дещо фантастичними. Проте пообіцяли врахувати вказані зауваження Олега Лапковського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Лучанець Показати IP 26 Січня 2016 18:51
Супер!
Звідкіля дує вітер до Лучанець Показати IP 26 Січня 2016 22:35
Це засланець профспілок..Інформація провірена.На місці уже зрізаного Пташиного Гаю(це частина, яка прилягає до базару,а ще правльніше до стоянки базар яку використовують як базар...)Після побудови стоянки 90% місць розбирають базарники встановивши на них причепи( як парковка) і та частина базару яка підпаде під знос перебереться з нову стоянку.вот вам елементарна схема розбазарювання земель міста))))а інша частина проекту це для прикриття...а студент цей ще навіть проекту гаража не розробив а вот парк так чому ж ні ..ГОЛОВНИЙ АРХІТЕКТО З 0 досвідом буде задавати тон місту
Волинянин до Лучанець Показати IP 27 Січня 2016 19:46
В Срібний Лелеках приблизно так і почіналось.
Степан Бандера Показати IP 26 Січня 2016 18:59
А потім на парковці дозволити побудувати будку, ресторан, мийку і житловий будинок. І так з парку в центрі міста можна зробити непоганий бізнес.
морозюк Показати IP 26 Січня 2016 19:00
пусть сначала каналы почистят и в порядок приведут, а потом и про деревья с площадкой под парковку 400 машин думать берутся...а то повырубают, потом парковка...потом рыночек...все как обычно: хотели как лучше, а получилось как всегда...)
Знайомий Показати IP 26 Січня 2016 19:19
Паркінг на 395 місць - це закруто. Достатньо зробити парковку на 100-150 місць. І я вважаю, що наш парк непоганий є загалом. Основні свої функції він добре виконує.
дідо Показати IP 26 Січня 2016 19:46
Половина Старого ринку також була стоянкою, поки бариги собачих будок не понаставляли.
Читач Показати IP 26 Січня 2016 19:54
395 місць - це біля двох гектарів. В нього всі дома?
Анонім Показати IP 26 Січня 2016 19:56
Значить місця для прогулянок нема а місце під стоянку є. Логіка шикарна. Можливо треба почати з того хто того хлопчину запросив і хто за цим стоїть.
лучанка Показати IP 26 Січня 2016 20:10
Так частина базару на парковій парковці. Рагулізма в місті зашкалює. Треба прибблати той бардак-звільнити парковку.
Анонім Показати IP 26 Січня 2016 20:23
Члго дурний бо бідгий, чого бідний бо ДУЖЕ ГАРНО ПРАЦ дурний. Ще тільаи в псрау не хватає машин . Мабуть парк для відпочинку. Дійсно зммість М чистого повітря бракує загазованості. Молодці!!!!!
Тарас Чурило Показати IP 26 Січня 2016 21:43
Парк для прогулянки та відпочинку, а не для паркування
Швондер Показати IP 26 Січня 2016 23:39
"Пропал дом" (с)...
Андрій Глива Показати IP 26 Січня 2016 23:55
Може краще не одну велику, а пару менших? Парковка то є добре. А то Глушець заставлена припаркованими машинами у вихідні дні. Надіюсь, що вона буде розташована в правильному місці (там де переважно паркуються авто (близько дороги), а не там де намалює дизайнер). Як на мене, то потрібно розширити вулицю Глушець (від ринку до Паркової). Почати будувати дорогу що з'єднює Глушець і Потебні-об'їздна Рованці через парк (там передбачити місця для паркування для відвідувачів ринку).
Ггггг Показати IP 27 Січня 2016 10:47
Прибрати нафіг той базар старий, розвели гнидник і сморід в культурній спадчині міста. Слухаютт тих бариг які вони бідні і нещасні. Я виступаю за те щоб розігнати базар а на його місці зробити стоянку .
my_gift Показати IP 27 Січня 2016 10:56
"Пречудова" ідея (про парковки), що без сумніву "покращить" екологію Луцька.
! Показати IP 27 Січня 2016 20:43
Існує проект з перетворення в.Глушець на 6(!)-ти полосну трасу !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus