USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому районі жінка спалила гектар поля і потрапила до лікарні з опіками

9 Серпня 2016 14:56
Протягом минулої доби на Волині вогнеборці 16 разів ліквідовували пожежі.

В одній з них постраждала жінка, із опіками середньої тяжкості вона поступила у луцьку лікарню.

Про це повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Так, учора, 8 серпня, о 13:42 у селі Городище-2 Луцького району виникло загорання стерні на площі 1 гектар. На місце події прибули співробітники Державної пожежно-рятувальної частини №1, місцевої пожежної команди села Чаруків, які ліквідували полум’я.

Причиною пожежі стало спалювання післяжнивних залишків 87-річною громадянкою, котра отримала термічні опіки обличчя, верхніх кінцівок, передпліччя та була госпіталізована в Луцьку клінічну лікарню, стан потерпілої середньої важкості.

Пожежу ліквідували.



Загалом 8 серпня на території Волинської області трапилося 16 пожеж. Зокрема, внаслідок загорання сухої трави - 6 пожеж, 2 - через спалювання стерні та післяжнивних залишків, ще 8 - у житловому секторі.

О 14:15 у селі Уляники Рожищенського району, внаслідок спалювання післяжнивних залишків 78-річною громадянкою, виникло загорання стерні на площі 0,5 гектара. Пожежу ліквідували працівники Державної пожежно-рятувальної частини №3.

Для недопущення пожеж, спричинених громадянами через випалювання ними післяжнивних залишків та сухої рослинності співробітники Управління ДСНС України у Волинській області разом з представниками Держекоінспекції організували профілактичні рейди за маршрутом Торчин-Усичі-Холопичі-Локачі-Правітне-Конюхи-Колпитів-Скобелки-Підбереззя-Вільхівка Угринів.

Під часі їх здійснення виявили низку порушників: мешканця села Конюхи, який спалював післяжнивні залишки на власному полі площею 0,5 гектара. та мешканця села Колпитів, де площа займання 0,08 гектара. Їх обох притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП у сумі 170 гривень.

Мешканця села Підбереззя, який спалював післяжнивні залишки на власному полі площею 0,05 гектара, та палія у селі Вільхівка, де площа загорання 2 гектари. Цих громадян буде притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП у сумі 340 гривень.

Спільні з представниками екології, поліції, органів місцевого самоврядування профілактичні рейди будуть проводитися і надалі. Вже сьогодні вони відбудуться в інших районах області. І триватимуть допоки не буде зібраний урожай.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
куй-Вам Показати IP 9 Серпня 2016 19:42
жаль ,,,,,,,,,
європеєць Показати IP 9 Серпня 2016 22:22
в Європі взагалі заборонено палити поля, бо погіршується стан мікрофауни грунту і за таке платять величезні штрафи, а наши громадянам якось на****
55 до європеєць Показати IP 11 Серпня 2016 10:46
ну так і в нас заборонено. І шо?
Волинянка Показати IP 10 Серпня 2016 12:02
придуркувіата баба запалила стерню, обпеклась... ну і хрін з нею!Таких дебілів треба штрафувати великими штрафами. Їдеш по трасі - а там прямо смог... Мало того, що гине все живе на цій землі, то і спалюється кисень(якого і так бракує...). По трасі Дуцьк - Володимир-Вол. поля від траси обсаджені берізками - як ці нещасні дерева можуть рости, якщо недотумкувані селюки палять стерню?! Якби одному-другому впалили б тисячні штрафи - подумало б: палити стерню чи ні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus