USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких священиків навчали рятувати життя

27 Квітня 2016 16:40
Як рятувати життя, а також, як поводитися з вогнегасником та діяти в надзвичайних умовах навчали рятувальники семінаристів та священиків у Луцьку.

Зокрема, напередодні Великодніх свят для служителів Кафедрального собору Святої Трійці провели навчання, як дотримуватися правил пожежної безпеки, як за допомогою вогнегасника ліквідувати пожежу власними силами.

Начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров пояснив, що, згідно з статистикою, найчастіше пожежі у храмах Волині трапляються напередодні великих свят або після них. До храму приходитимуть люди, саме тому, задля їхньої безпеки і проводять роз’яснювальні роботи серед священнослужителів. Адже є необхідність перевірити стан електромереж у церквах, пічного опалення, а також прослідкувати, аби у храмах було достатньо вогнегасників.

«Керівництво Волинської єпархії і управління ДСНС підписало спільне звернення, аби розповсюдити інформацію про заходи безпеки серед парафіян в містах і далеких селах. Ми проводимо такі навчання систематично, напередодні Різдва і ось - напередодні Пасхальних свят. Згідно з статистикою, на Волині пожежі у храмах частіше трапляються напередодні великих свят або після них. На навчаннях були присутні священнослужителі, які вже служать. У себе в храмах вони будуть дивитися, де є несправності електромережі, де вогнегасника немає, де закритий евакуаційний вихід і його треба відкрити. Адже на свята у церквах багато людей і на випадок біди їх треба швидко евакуювати», - розповідає Володимир Нестеров.

Окрім цього, рятувальники провели духівникам практичне заняття, як надавати постраждалим людям першу долікарську допомогу.

Усі охочі семінаристи на спеціальному комп’ютеризованому манекені «Максим» пробували самотужки потренуватися у виконанні реанімаційних заходів непритомній людині, а саме робити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легенів на випадок отруєння чадним газом, якщо людина чимось вдавилася або захлинулася у воді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus