USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У луцькому Центрі реабілітації ставлять на ноги кремезних чоловіків

30 Червня 2020 19:21
Після повернення додому чоловіки, які побачили війну, потребують допомоги професіоналів. Важка амуніція відображається на фізичному здоров’ї, а стресові ситуації, в яких вони перебували, – на психологічному.

У Луцьку для учасників АТО/ООС збудували один з найкращих реабілітаційних центрів у державі. Тут працюють справжні професіонали, які повертають захисників до нормального життя, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Як запевняє фахівець з фізичної реабілітації Василина Вітовщик, працювати з такими пацієнтами не важко, головне – розуміти їх. Завдяки цьому їй вдалося поставити на ноги чимало кремезних чоловіків.

«Адже людина, яка там побувала, отримала багато психологічних травм, і це відображається на тілі. Але коли вони приходять, то стають, як брати, адже у них є довіра», – зазначає вона.

Неабияк допомогли у луцькому Центрі реабілітації учасників бойових дій і пану Олександру. Уже за два тижні реабілітації помітний результат.

«На сьогоднішній день результат прекрасний. У Василининих руках все стає на своє місце, – розповідає атовець. – У мене є три поперекові грижі та дві протрузії. Вона нам потихеньку без нагрузок давала, басейн і масаж».

Центр відкрили минулоріч восени. З того часу його вдосконалюють.

Читати ще: Понад 400 пацієнтів поставили на ноги: як у Луцьку працює Центр реабілітації учасників бойових дій. Фото

«Наше місто одне з небагатьох має такий комунальний центр реабілітації з найсучаснішим обладнанням. І ми продовжуємо його розвивати, – розповідає радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. – Ми підписали договір з НСЗУ на дев’ять місяців. Національна служба здоров’я виділила і фінансує цей центр на 20 мільйонів. Сюди входить заробітна плата працівників, енергоносії, подальший розвиток та ремонти».

Розбудова центру продовжується, невдовзі зроблять ремонт у додаткових кабінетах. Наразі тут діє комплекс реабілітаційних послуг: фізична терапія, соляна кімната, робота з психологом. Також є відділення з басейнами та гідромасажними ваннами. Все це абсолютно безплатно.

Приходити у центр реабілітації можуть не лише учасники бойових дій, а й інші волиняни. Для цього необхідно отримати відповідне направлення від сімейного лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus