USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцькому зоопарку – сезон новинок. Відкриття на Пасху

18 Квітня 2014 10:01
Щороку на Великдень Луцький зоопарк розпочинає літній сезон. Працівники звіринцю фарбують будиночки, переселяють тварин із теплих приміщень у клітки на свіжому повітрі.

Директор зоопарку Людмила Денисенко розповіла, що зоопарк останнім часом почав практикувати організацію свят на своїй території. «Минулого року у нас відбувався конкурс птахів, в якому діти мали можливість брати участь. Цьогоріч на Великдень у зоопарку будуть майстер-класи з писанкарства. Малята зможуть крейдою малювати на асфальті та брати участь у різноманітних конкурсах», - зазначила директор.

Пані Людмила додала, що неодноразово порушувалось питання щодо підвищення вартості вхідного квитка. Але його ціна буде незмінною принаймні ще рік. Для дітей – 7 гривень, для дорослих – 12 гривень.

«Гроші виручені за квитки витрачаються на будівництво нових вольєрів, закупівлю фарби і частину харчів. Минулого року ми вирішили зробити інформаційні таблички про тварин. Але виготовили ще не для всіх, бо ціна однієї дошки – 280 гривень», - розповіла Людмила Денисенко.

Також цього року відвідувачі зможуть побачити птахів, яких до зоопарку приносили люди, бо тварини здебільшого були покалічені. Зі слів пані Денисенко не так давно вони лікували Луня Болотного, який залишиться у зоокуточку.

«Цього року влітку ми очікуємо поповнення левів. Також серед малечі у нас є два ведмежати. Якщо брати до уваги ведмедів, мабуть, це останній приплід. Адже наш зоопарк утримує 4 дорослих ведмедя і 2 маленьких, які потребують особливого догляду і раціону. Ми одні на Заході України, хто має стількох ведмедів», - зазначила пані Людмила.

Директор Луцького зоопарку також наголосила на тому, що цього року сезон відкривається вчасно. Цьому посприяли погодні умови, адже торік територія звіринцю була підтоплена. У зв’язку із пізнім відкриттям, зоопарк втратив частину прибутків.

«Ми хочемо, щоб люди, відвідуючи зоопарк, довше проводили свого часу на його території. Наші працівники висадили алею бузку, встановили гойдалки, пісочниці для діток, нові лавки. Батьки разом зі своїми дітками можуть тут відпочивати необмежену кількість часу. З кожним роком ми намагаємось зробити якусь новинку у зоопарку для того, щоб лучани любили наш зоокуточок», - резюмувала пані Людмила.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
my_gift Показати IP 18 Квітня 2014 22:18
Лев у нас шикаарний :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus