USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькій міськраді не змогли вирішити конфлікт між сусідами

29 Жовтня 2015 17:17
Облаштувати доїзд до земельної ділянки завдяки тим земельним ділянкам, які не перебувають у користування фізичних чи юридичних осіб, не дозволили депутати міськради.

Про це йшлося під час 80 сесії міськради 28 жовтня.

Йшлося про облаштування проїзду до орендованої земельної ділянки громадянина Тищука на вулиці Східній, 82.

Зі слів голови депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова, існує чудова можливість вирішити багаторічний конфлікт між двома сусідами, завдяки підписанню договору сервітуту земельної ділянки, яка не перебуває у користуванні.

Зі слів депутата, проект рішення підготував громадянин Тищук, який звернувся до депутатської групи «Новий Луцьк», і депутати не знайшли жодного аргументу, щоб не вносити проект на розгляд під час сесії (документ стосується початку процедури підписання договору). Постійна комісія міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру підтримала проект рішення.
Депутат Юрій Вега зауважив, що ситуація виникла у зв’язку з тим, що було самозахоплення землі, яке свого часу припинили відповідним рішенням. Під час розгляду ситуації, з його слів, виник додатковий аспект – виявилося, що потрібно укласти договір сервітуту, адже через його відсутність виникала спокуса захоплення та згодом узаконення земельної ділянки. На думку депутата, питання вирішити можна із задоволенням інтересів обох сторін, підтримавши проект рішення.
Міський голова Микола Романюк зауважив, що є резолюції земельного управління про те, що документ не відповідає нормам Земельного кодексу України, управління архітектури про те, що це не передбачено містобудівною документацією та юридичного відділу про те, що документ не відповідає законодавству України. Таким чином, зі слів міського голови, він особисто «буде крайнім» у випадку ухвалення такого рішення міськрадою.

Андрій Осіпов наголосив, що Земельний кодекс містить понад 400 статей, тож формулювання «не відповідає Земельному кодексу» нічого не означає. Він зазначив, що хотів, щоб усі, хто написав такі резолюції, підготували пояснення, чому це рішення потрібно не ухвалювати.

Навіть після двох повторних голосувань проект рішення не отримав достатню кількість голосів депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus