USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку 16 сиріт потребують житла

24 Лютого 2017 10:14
Лише торік 20 луцьких дітей стали сиротами або дітьми, які потребують опіки. Станом на 1 січня цього року на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у службі у справах дітей перебувало 154 таких дитини.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому, 23 лютого.

Так, відповідно до інформації начальника у справах дітей Федора Шульгана, нині в Луцьку 49 дітей-сиріт та 105 дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з них влаштовані під опіку та піклування – 123 дітей. П’ятеро маленьких лучан перебувають у прийомних сім’ях, десятеро – у дитячих будинках сімейного типу, 15 – у державних дитячих закладах і одна дитина виховується у сім’ї родичів.

Більшість цих дітей мешкає в Луцьку, лише 11 в інших районах Волині, а двоє – у інших областях. Крім того, на обліку служби - 40 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з інших районів, але які мешкають в Луцьку.

У 2016 році рішеннями виконавчого комітету Луцької міської ради 21 дитині надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них: 19 дітей влаштовано до сімейних форм виховання, а двоє – у державний заклад.

При влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання службою вживаються заходи з дотримання принципу родинності, а саме: статусних дітей, а це брати і сестри, їх влаштовують разом, перевага надається кандидатам в опікуни, піклувальникам з числа близьких родичів дитини.

Оглянувши місця виховання цих дітей, в службі переконують: діти проживають у задовільних санітарно-гігієнічних умовах, мають окремі зручні місця для відпочинку та приготування занять. Кошти, які виплачуються на дітей (пенсія по втраті годувальника, державна соціальна допомога, пенсія по інвалідності), опікуни чи піклувальники використовують відповідно до потреб дітей: на придбання продуктів харчування, одягу, взуття, лікування, оздоровлення, відпочинок та інше.

Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 47 мають житло на праві власності, 91 мають житло на праві користування, а 16 не мають жодного житла.

На соціальному квартирному обліку та обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, перебуває 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа.

Відповідно до міської Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2012-2016 роки,у грудні 2016 року придбали однокімнатну квартиру малосімейного типу як соціальне житло.

Її надали особі із числа дітей, позбавлених батьківського піклування з маленьким сином. Крім того, відповідно до цієї програми здійснили капітальний ремонт квартири, яка на праві власності належить дитині-сироті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus