USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку 80% тепломереж – зношені

27 Жовтня 2021 16:36
ДКП «Луцьктепло» експлуатує 132 кілометра тепломереж, 80% із яких зношені. Через це прориви, через які лучани залишаються без теплопостачання, на жаль, часте явище.

Про це під час пленарного засідання чергової сесії Луцької міської ради повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

«На жаль, кількість поривів щороку не зменшується, а збільшується. Відповідно, ми створюємо додаткові бригади. Станом на сьогодні 6 бригад працює над усуненням аварій», – поінформував керівник підприємства.

Він зауважив, що станом на сьогодні комунальне підприємство експлуатує 132 кілометрів тепломереж, 80% із яких зношені. Натомість, з його слів, інвестиційна програма програма ДКП «Луцьктепло» передбачає фінансування у розмірі в понад 22 мільйонів гривень.

Ці кошти витратять не тільки на заміну мереж, а й насосів, котлів, пальників тощо.

«Це тільки так здається, що коштів вистачає. До прикладу, заміна 100 метрів мережевої магістральної труби діаметром 250 мм коштує 3,5 млн гривень», – підкреслив Іван Скорупський.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що попри те, що з початку опалювального сезону минуло майже два тижні, мешканці багатоквартирних будинків у Луцьку скаржаться на відсутність тепла.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2021 16:47
І усього цього можна було б уникнути, якби керівництво думало за стан вищезгаданих мереж
Лучани Показати IP 27 Жовтня 2021 17:08
У такий тяжкий час і при недостатньому фінансуванні міська рада мала би чітко визначитися із вкрай необхідними пріорітетами у життєзабезпеченні і функціонуванні міського господарства, а не розпорошувати кошти на мощення плиточкою чи світлодіодні парасольки, які погоди в місті не роблять !
Ігор луцький Показати IP 27 Жовтня 2021 17:09
Десятки міліонів будуть закопувати в землю,але людям встановлювати автономне опалення не дозволять.
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2021 18:33
Дайте дозволи та безвідсоткові кредити на автономне опалення, це буде в рази дешевше ніж утримувати кілометри тепломереж.
самовар Показати IP 27 Жовтня 2021 19:25
якщо дозволити кожному тузіку самому регулювати грітись чи ні то про що будуть звиздіти перед виборами
Дідо Показати IP 27 Жовтня 2021 19:55
Украинская Национальная комиссия (НКРЭКУ) решила не продлевать на ноябрь запрет на закупки электроэнергии из стран, не являющихся членами Энергетического сообщества, то есть из России и Белоруссии, пишет «Интерфакс» со ссылкой на источник. Такое решение принято из-за низких запасов угля и угрозы дефицита электроэнергии. «Когда в сентябре принимали решение о запрете импорта на октябрь, говорили о том, что это не составляет угрозы энергосистеме и потребителям, а в дальнейшем будем определяться в зависимости от уровня подготовки к ОЗП. Сами знаете, какие у нас запасы угля», — прокомментировал разрешение на импорт собеседник агентства. В мае министр энергетики Украины Герман Галущенко попросил Национальную комиссию запретить импорт в страну российского и белорусского электричества. По его словам, это противоречит стратегическим целям Украины, в частности объединению с европейской сетью операторов ENTSO-E и «потенциально угрожает энергетической безопасности».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus