USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцькому підприємству дозволили робити бізнес на смітті

12 Грудня 2014 11:24
Комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс» запропонували розширити види робіт. Крім прибирання, підприємство може сортувати, продавати, переробляти вторсировину.

Депутати під час позачергової 67 сесії міськради розглянули питання про внесення змін до статуту КП «Луцькспецкомунтранс».

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький, питання про внесення змін до статуту підприємства виникло тому, що нині на полігоні, що у селі Брище, будується сортувальна лінія та новий полігон. Оскільки з відсортованими відходами доведеться якимось чином поводитися, а в статуті зовсім не передбачене поводження з відходами (роздільне збирання, обробка тощо), нові види робіт потрібно прописати в статуті.

Згідно з цим документом, підприємство може сортувати, переробляти, вторсировину.

Як зазначив депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Тарас Бас під час обговорення, цей статут дозволить врешті заробляти комунальному підприємству і поставить його у рівні умови з приватними підприємствами.

Щоправда, дискусії розгорілися навколо пункту, що передбачає безплатну передачу, обмін, передачу в оренду засобів виробництва та інших матеріальних цінностей.

Мовляв, не виключено, що таким чином можна й передати комунальне майно в приватні руки. Як пояснив Іван Кубіцький, коли запрацює сортувальна лінія, можливо, доведеться створити дочірнє підприємство при «Луцькспецкомунтрансі», як окрему юридичну особу.

«Нехай «Спецкомунтранс» створює спільні підприємства для дегазації. Воно може заробляти на склі, на пластику, на металі. Це додаткові надходження.

Я хочу щоб цим бізнесом займалося наше комунальне підприємство. Бо вже є листи від приватних фірм», - додав міський голова Микола Романюк.

Після обговорення, депутати все-таки підтримали зміни до статуту комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
віктор Показати IP 12 Грудня 2014 16:44
депутатів на лінію сортування.... скорше розумні рішення прийатимуть....
месник до віктор Показати IP 12 Грудня 2014 23:12
Правильно! Тепер депів не в сміттэбак кидати будем, а зразу на смітник везти!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus