USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку біля ОДА протестували підприємці

4 Листопада 2021 12:22
Під стінами Волинської облдержадміністрації підприємці влаштували акцію протесту. Вимагають скасувати встановлення касових апаратів з нового року.

Про це розповіла Суспільному голова громадської організації «Приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери» Тетяна Іовенко.

Мітинг розпочався о 9 годині ранку 4 листопада. Зі слів організаторки, акція безстрокова.

Зі слів Тетяни Іовенко, на мирну акцію протесту зібралось 150 підприємців. Додає: підприємці щодня будуть о 9 годині збиратися під стінами облдержадміністрації, поки до їхніх вимог не дослухаються.

Також підприємці вимагають занести та почати розглядати законопроєкти щодо «Осучаснення та спрощення трудового законодавства», а також «Врегулювання ринкового нагляду». Свої вимоги вони передали у зверненні до депутатів обласної та Верховної ради України через заступника голови облдержадміністрації Ігора Чуліпу. Він вийшов поспілкуватися з мітингувальниками.

О 10 годині підприємці розійшлися. Зі слів правоохоронця Василя Климюка, порушень під час мітингу не було.

Нагадаємо, 63% підприємців вважають запровадження обов’язкових касових апаратів для малого бізнесу утисками з боку влади. В той же ж час 51% опитаних українців підтримують цю ініціативу.

4 листопада 2020 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає відтермінування на один рік застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування для малого та середнього бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Клава Показати IP 4 Листопада 2021 12:58
Не надо митингов! Надо продолжать движение к цивилизации. Без этого шага к сожалению не обойтись. Законы надо выполнять, а не руководствоваться сиюминутной выгодой.
хай Показати IP 4 Листопада 2021 13:16
собі стоять, про касові апарати - давно попереджали, можна було раніше це питання піднімати. З 1 січня - буде чималий штраф ))
Сталін Показати IP 4 Листопада 2021 13:31
Краіна дурдома і цирку....
Цікавий Показати IP 4 Листопада 2021 13:39
підтримую, касовий апарат має бути! Навчились дохід підприемця в рік 40 тисяч показувати в податкову, а решта в тінь - "офшорну"!
Олег Показати IP 4 Листопада 2021 13:40
Просто в нашій країні є багато організації, які тримають "карманних" ФОПів для відмивання грошей. Через запровадження касових апаратів, чорний нал їм відмивати буде набагато складніше.
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2021 13:46
О, знову ці придурки повиходили) товкмачиш їм всім, що потрібно виступати за зниження налогів, а до них не доходить
володимир Показати IP 4 Листопада 2021 13:50
а чому бояться рка
Анонім Показати IP 4 Листопада 2021 14:25
Касові апарати мали б бути обов'язковими вже давно, чому так довго тягнуть не зрозуміло.
ФОП Показати IP 4 Листопада 2021 14:54
Одразу видно що коментатори нічого не розумть. Побачать на цінниках потім. Бо рро не дешеве задоволення. А податки самі знаете куди йдуть.
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2021 15:38
В РБ Білорусь касові апарати встановлені в міжміських і приміських автобусах і маршрутках. Водії видають квитки через касовий апарат. Ніхто не виступає проти. Перевізники сплачують податки від фактичних доходів. У нас ще не дійшли до такого.
ФОП Показати IP 4 Листопада 2021 17:59
Шановні , далеко не в касовому апараті проблема. Проблема в бюрократії та легалізації товарів на ринку, бо половина не розмитнена. Забувайте про товари з Польщі Європи і.т.д. Товар що продається повинен мати офіційне походження та відповідні документи.Все це правильно але в країні подвійних стандартів все лягає на звичайних людей. Банківська в Києві жирує далі , а ви платіть.
Всім Показати IP 5 Листопада 2021 00:20
Розкривати рот може тільки той, хто сплачує податки. До базарних бариг це не відноситься

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus