USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна змінила військові плани через витік у США, – ЗМІ

10 Квітня 2023 08:25
Військово-політичне командування України змінило деякі свої військові плани через витік секретних американських документів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського.

Зазначається, що секретні документи Пентагону, які були опубліковані в мережі протягом останніх тижнів, демонструють те, як США шпигують за союзниками та за супротивниками. Це глибоко стурбувало американських чиновників, які побоюються, що ці викриття можуть поставити під загрозу чутливі джерела та скомпрометувати важливі міжнародні відносини.

Деякі з оригінальних документів викривають масштаби американського прослуховування ключових союзників, включаючи Південну Корею, Ізраїль та Україну.

Інші розкривають ступінь проникнення США до Міністерства оборони Росії та російської ПВК Вагнер, в основному через перехоплені комунікації та людські джерела, які тепер можуть бути відрізані чи поставлені під загрозу.

Інші розкривають ключові слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності та готовності батальйонів у критичний момент війни, коли українські війська готуються до контрнаступу проти росіян – і саме тоді, коли США та Україна почали розвивати більш довірливі відносини у сфері обміну розвідувальною інформацією.

Пентагон доклав «міжвідомчих зусиль» для оцінки наслідків витоку, заявила в неділю заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Вона додала, що офіційні особи США у вихідні говорили з союзниками та партнерами про цей витік і поінформували «відповідні комітети Конгресу».

За словами офіційних осіб, витік також змусив Пентагон вжити заходів для посилення контролю за потоком таких надсекретних документів, які зазвичай доступні сотням людей в уряді.

Читати ще: В ОП заявили, що злиті в мережу матеріали про український контрнаступ – підробка РФ

Багато документів мають позначки, які вказують на те, що вони були підготовлені розвідувальним підрозділом Об’єднаного штабу, відомим як J2, і, схоже, документи для брифінгів.

Раніше американське видання New York Times повідомило, що у Twitter та Telegram з’явилися нібито засекречені документи з подробицями планів США та НАТО щодо зміцнення ЗСУ перед запланованим контрнаступом. За даними видання, Пентагон нібито розслідує, хто міг стояти за «витоком» документів. Незабаром у США заявили про новий витік партії секретних документів, які описують принципи національної безпеки США. Документи стосуються війни в Україні, Китаї та Близькому Сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 10 Квітня 2023 09:44
Більш ніж впевнений витік стався з України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus