USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вовк викрав капелюха «із зайцями»: у Луцьку 250 дітей військових побачили нову виставу. Фоторепортаж

25 Жовтня 2023 19:12
На сцені Волинського академічного обласного театру ляльок відбувся прем’єрний показ вистави «Лісовий цирк». Театральне дійство представили спеціально для дітей із сімей військовослужбовців. У холі мистецького закладу малечі влаштували цікаві розваги.

Захід, який відвідали близько 250 учнів 2–5 класів шкіл Луцької громади, організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з департаментом освіти Луцької міської ради та обласним театром ляльок.

Організатори переконані, що навіть у нелегкий час в житті має залишатися місце для радощів. Показавши дітям веселу виставу, хотіли зарядити їх позитивними емоціям.
Читати ще: У Луцьку звучали вкрадені Росією українські пісні. Фото

Творцями «Лісового цирку» є режисер Іван Вороний, художниця Наталія Ягупова та композитор Андрій Велбоський – усі вони з Києва. А ролі виконали місцеві актори лялькового театру.

Головний герой – Вовк, який дуже любив цирк, де виступали тварини, але ще більше любив зайців. Побачивши, як під час вистави із циркового циліндра вилазить вухатий, сіроманець захотів собі такий. Крім того, Вовку розповіли, що циліндр магічний.
Невдовзі головний герой виманив капелюха у працівника цирку Зайця-конферансьє, пригрозивши того з’їсти. «Без циліндру цирку не буде», – бідкалися тварини і стали шукати пропажу.

Тим часом Вовк так і не второпав, що вся магія – звичайний фокус, вперто чекаючи, як із головного убору вилізе заєць. Після кількох сюжетних перипетій украдений циліндр повернувся власнику.
Читати ще: Гість з Америки, посиденьки біля вогню та емоційне розвантаження: у Луцьку – табір для дітей військових. Фото

«Сюжет вистави досить простий та зрозумілий для дітей. Але більше акцентується на яскравості картинки та акторських можливостях. Зокрема, на сцені актори роблять різні трюки, показують фокуси, грають ляльками та живим планом. Для них вистава є фізично складною, бо поєднується лялькові та живі сцени. Проте вона добре підходить для того, аби відпочити та посміятися», – поділився керівник обласного театру ляльок Вадим Хаїнський.
Читати ще: Вистава, подарунки та оздоровлення: сім’ї загиблих Героїв відпочивали в таборі на Волині. Фото

Крім вистави, дітям провели майстер-клас із лялькової справи. Театрали намагалися показати тонкощі своєї роботи, навчити володіти лялькою. Усім охочим намалювали візерунки аквагримом, а розважали дітлахів циркові клоуни на роликах.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що нині діти, як і всі українці, переживають нелегкі часи. Тому Фонд має на меті повернути малечі дитинство, яке в них крадуть вороги.

«Сьогодні ми зібрали в ляльковому театрі близько 250 дітей наших захисників та захисниць, яким показали виставу «Лісовий цирк». Дуже хочеться дати їм трохи тепла та веселощів, щоб вони не забували, як це бути дитиною. Годину вони провели безтурботно, забувши про всі негаразди, і насолоджувалися цим часом», – зауважила Катерина Шкльода.
Читати ще: «Два скетчі про війну»: в укриттях луцьких шкіл знову показують вистави. Фото

Вона додала, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надалі влаштовуватиме такі мистецькі заходи і планує зробити їх традиційними.

«Плануємо показувати вистави й охопити максимальну кількість дітей у Луцькій громаді, щиро сподіваючись, що їм вдасться відволіктися від усього, що відбувається навколо, і зануритися у своє справжнє дитинство», – підсумувала очільниця Фонду.

Прем'єрний показ викликав шквал емоцій у дітей, які наприкінці радо підтримали акторів оплесками.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus