USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку для дітей переселенців проводять заняття з іграми та естафетами. Фото

21 Квітня 2022 13:40
Волинський національний університет імені Лесі Українки започаткував соціальний проєкт «Клуб родинного дозвілля», який передбачає роботу із переселенцями та їхніми дітками. З малюками працюють педагоги, також для них влаштовують ігри та естафети, аби вони мали рухову активність.

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало на одне з таких занять та поспілкувалося з викладачами й студентами, які працюють із дітьми.
Як розповів декан факультету фізичної культури, спорту та здоров'я Василь Пантік, наразі заняття відвідує близько п’ятнадцяти дітей переселенців.

«Дітки спілкуються з нашими педагогами, вони грають у різні ігри, проходять певне навчання, адже якоюсь мірою ми зачіпаємо шкільну програму. Рухову активність для діток забезпечує факультет фізичної культури, спорту та здоров’я. До цього проєкту залучені і викладачі нашого факультету, і студенти. Наразі студенти проходять педагогічну практику, яка тепер відбувається в іншому режимі, адже очного навчання у школах немає. Таким чином ми покращуємо і якість підготовки наших студентів, і розвиваємо діток», – зазначив Василь Пантік.
З його слів, під час перших занять батьки тримали дітей на руках та боялися їх відпустити. Але викладачі запевнили, що з малюками працюють висококваліфіковані фахівці, їм розповіли правила техніки безпеки. Під час повітряної тривоги діти можуть сховатися в укритті.
Долучаються до проєкту і студенти ВНУ, адже таким чином вони не лише проходять педагогічну практику, а й допомагають діткам відволіктися від жахіть війни.
«Зараз неможливо проходити практику в школах, тому ми працюємо з дітками-переселенцями в університеті. З ними займаються вихователі, а ми придумали для них різні вправи та естафети, аби вони мали рухову активність. Ми і проходимо практику, і допомагаємо переселенцям, тобто ми і практиканти, і волонтери», – каже студентка Марія Фесик.
Анастасія Мекіса додала, що з дітьми працювати дуже легко:«Вони дуже спокійні, не мають тієї тривожності, яка в них була, коли перебували у своїх містах, де тривали бойові дії. Їм весело, вони хочуть гратися і їм це подобається».
Відзначимо, що заняття відбуваються двічі на тиждень: у понеділок та середу з 16:00 до 18:00. Університет запрошує батьків та дітей, які мусили втікати від жахів війни, на заняття.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 21 Квітня 2022 15:34
Ще б займалися з ними вивченням мови, і з батьками, скільки можна на тій кацапскій говорити
Юля Показати IP 22 Квітня 2022 10:18
А на фото не лише діти переселенців, а й одна дівчинка, а можливо й більше, що точно з Луцького садка. Чому іншим дітям, що зараз без садка не можна приходити?
Жителька Луцька Показати IP 22 Квітня 2022 10:23
Троє дітей на фото і їх мама та бабуся, точно не переселенці, а жителі міста, відвідувачі садка і учениця 5 шк. Жителям міста теж можна приходити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus