USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Шацькій ДЮСШ запрацювало відділення легкої атлетики

16 Січня 2018 23:16
Групка дітлахів прийшла до спортзали Шацької районної ДЮСШ й після розминки роззирається на гостей з Луцька. «Діти, а чому вам сподобалася легка атлетика?» – запитує їх тренер перед початком тренування. Відповідають, перебиваючи один одного: «Це весело і здорово», «Бо хочу бути найшвидшим», «Я у футбол граю, то тренер сказав, що треба навчитися бігати правильно».

У Шацьку щойно відкрили відділення легкої атлетики в спортшколі. Проблемою було відшукати й тямущого тренера. Але відчувається, що Віктор Пахалюк на своєму місці. Діти линуть до нього, а в самого Віктора Васильовича – громаддя планів та сподівань. Банально, але очі горять. Що казати, якщо за кілька тижнів у секцію легкої атлетики зголосилося 58 дітей віком від 9 до 16 років. Таку подію не оминув увагою керівник обласної федерації легкої атлетики й перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк. Він пообіцяв підтримати секцію і тренера методичними матеріалами, проведенням майстер-класів провідних волинських легкоатлетів.
Вихованці легкоатлетичної секції Шацької ДЮСШ

«Хочемо їздити на змагання!» – в один голос вигукують майбутні легкоатлети. Як і в більшості райцентрів та містечок Волині, займатися спортом у Шацьку по-сучасному і комфортно наразі ніде. Є точки росту й об’єкти, якими можна пишатися на всю країну. Але шкільні стадіони в селах і райцентрах зазвичай нагадують далеке радянське минуле. А поряд Польща з її «орликами» – невеличкими мультифункціональними аренами. Такими, які з’явилися в наших Маневичах, Нововолинську, Камені-Каширському, Любешові, Луцьку. Спільне фінансування територіальних громад, обласного та державного бюджетів можуть дати надію таким дітям, які, як у Шацьку, відірвалися від ґаджетів і хочуть займатися легкою атлетикою.

«Це тільки поки так із інфраструктурою, як у далекому минулому, – впевнений голова Шацької райради Сергій Карпук. – Маємо наміри спільно фінансувати реконструкцію селищних стадіонів у райцентрі – центрального та шкільного. Для початку розробимо і затвердимо проекти. Сучасний стадіон у Шацьку може стати не тільки ареною для занять спортом шачан і жителів прилеглих сіл».

Посадовець має рацію, бо два роки тому в Шацьку перебувала делегація провідних державних тренерів Федерації легкої атлетики України. Вони констатували, що курортне містечко за наявності відповідної інфраструктури цілком придатне для проведення зборів найкращих спортсменів країни.

Юрій КОНКЕВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus