USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку для дітей з аутизмом влаштували веселі старти та вручили їм подарунки. Фото

5 Грудня 2023 17:15
Напередодні дня Святого Миколая в обласному центрі Волині для 25 дітлахів з аутизмом влаштували веселі старти зі спортивними іграми, а також вручили їм подарунки.

Свято відбулося в осередку «Олімпія» Луцького міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Дітям запропонували спортивні локації, де вони могли б побавитися, порухатися під час естафет та пограти настільний футбол. Поставлені завдання для них не виявилися проблемними, діти успішно з ними впоралися.
Як розповіла очільниця Луцького МЦФЗН «Спорт для всіх» Наталія Назарук, нещодавно відзначали Міжнародний день людей з інвалідністю. Це день, який нагадує, що люди повинні бути максимально толерантними і бачити тих, хто потребує допомоги. І ось напередодні дня Святого Миколая для дітей з аутизмом вирішили влаштувати спортивні розваги.

Читати ще: «Янголята в колі друзів»: особливі діти з Луцька показали свої таланти на традиційному благодійному фестивалі

«Дітки повинні відчути, що до них теж прийшло свято. Напередодні дня Святого Миколая за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» ми вирішили зібрати діток, аби подарувати їм свято та тепло. Коли вони рухаються, в них покращується фізіологічний стан, а під час спілкування дітки відчувають, що є потрібними в цьому світі. Батьки також повинні мати можливість відпочити, адже це незламні герої нашого часу. Те, що вони роблять для своїх дітей, – це великий героїзм. Відразу видно, що з цими дітками займаються, їх розвивають», – наголосила Наталія Назарук.
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» уже третій рік поспіль підтримує заходи «Спорту для всіх» не лише подарунками для дітей. Раніше благодійники подарували для осередку «Олімпія» два велотренажери, які стали в нагоді діткам з аутизмом. За допомогою них вони розробляють кістки та розвиваються, адже часто в цих дітей є проблеми з м’язовою масою.

«Сьогодні відбулося дуже красиве спортивно-розважальне свято для діток з інвалідністю. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» напередодні дня Святого Миколая підготував для цих діток солодкі подарунки, аби вони відчули тепло та нашу увагу. Ми живемо в жахливий час. Ці дітки і так мають підвищений рівень тривожності, а зараз до цього додаються постійні стреси через повітряні тривоги. Тому вони заслуговують на посилену увагу. Будемо дбати про них і надалі. Щиро сподіваємося, що невдовзі наші діти житимуть у мирній Україні, у мирних домівках з мирними серцями», – сказала голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Дітки недарма бігали, стрибали та розважалися під час веселих стартів, адже як нагороду вони отримали подарунки з рук Святого Миколая та його помічників.
Відзначимо, що такі свята та заняття з дітками з аутизмом непоодинокі. Спеціалісти Луцького міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» щотижня займаються з ними.
Багато таких діток мають проблеми з хребтом, відповідно, з ними працюють з допомогою спортивного інвентаря задля покращення фізіологічного стану та постави.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus