USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку доопрацюють програму щодо «сірих зон»

21 Грудня 2017 13:00
Оскільки частина функцій департаменту муніципальної варти дублює повноваження департаменту ЖКГ, спільно доопрацювати програму заходів з покращення благоустрою та інфраструктури Луцька на 2018-2020 роки повинні спільно доопрацювати муніципали та комунальники.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 грудня.

Під час розгляду проекту програми заходів з покращення благоустрою у директора департаменту ЖКГ Юрія Крася виникли зауваження щодо того, що у програмі департамент муніципальної варти бере на себе низку функцій інших структурних підрозділів міськради, зокрема, косіння трави, прибирання кладовищ, ілюмінацію, насадження рослин, встановлення лавок тощо.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів, що директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська пояснювала, що у місті є так звані «сірі зони», наприклад у 33-му та 40-му мікрорайонах, де є спірні території ОСББ, ЖКП тощо. З його слів, можливо, програму треба уточнити. Посадовець наголосив, що основна програма благоустрою та озеленення належить до функцій департаменту житлово-комунального господарства і цих функцій департамент не позбавлятимуть.

Юрій Крась зазначив, що, можливо, потрібно додати окремий розділ до програми благоустрою Луцька, адже він не заперечує те, що потрібно здійснювати благоустрій сірих зон. Новий розділ, на його думку, можна напрацювати спільно з Юлією Сиротинською та вказати, якими саме роботами займатиметься департамент муніципальної варти.

Голова комісії Андрій Козюра пропонував не виносити програму на розгляд депутатів під час пленарного засідання сесії міськради, а розглянути її детальніше, обговорити та розглядати вже на наступній сесії. Отже, члени комісії рекомендували відправити проект програми на доопрацювання. Департаментам ЖКГ та муніципальної варти рекомендували після доопрацювання внести документ на розгляд під час наступного засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus