USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку дозволили будувати багатоповерхівку на березі Стиру

25 Січня 2017 12:00
Скасувати рішення міськради, яке скасувало рішення виконкому щодо затвердження ПДП для ділянки на вулиці Глушець, де планують будівництво багатоповерхівки Головного управління Національної поліції, вирішили обранці міської громади. Про це йшлося під час 18 сесії міськради 25 січня.
У цьому будинку отримають квартири бійці АТО.
Депутат Євгеній Ткачук розповів, що проект рішення внесли на розгляд сесії члени земельної комісії міськради. На його думку, рішення міськради щодо скасування рішення виконкому обмежує права учасників АТО, які, таким чином, не зможуть отримати житло. З його слів, рішення виконкому відповідає чинному законодавству і рішення міськради не має жодної мотивації прийняття. З його слів, земельна ділянка належить ГУ Нацполіції, про що свідчать документи, належить до земель житлової і громадської забудови для будівництва багатоквартирних житлових будинків. Забудовник, який здійснює будівництво, вже передав учасникам АТО 700 метрів квадратних житлової площі, виконує зобов’язання перед лучанами та волинянами. Значну кількість квартир у багатоповерхівці нададуть бійцям роти «Світязь», працівникам поліції-учасникам бойових дій.

Депутат Павло Данильчук поцікавився в автора проекту рішення, чому той наполягає на скасуванні лише пункту щодо ділянки на вулиці Глушець, не звертаючи увагу на ділянку на вулиці Ковельській, 17. Євгеній Ткачук відповів, що під час скасування міськрадою рішення виконкому лунала інформація про те що ділянка на вулиці Глушець нібито не належить ГУ Нацполіції, а він має документи, які підтверджують, що ділянка усе ж належить Головному управлінню. Щодо ділянки на вулиці Ковельській, депутат повідомив, що не вивчав цього питання.


Як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак, він не лобіює жодного особистого інтересу у цьому питанні та не претендує на квартири у будинку. Водночас є чимало людей, за яких він відповідає, і для яких це єдиний механізм отримати житло. Йдеться про тих, хто в 2014 році першими зголосилися добровільно захищати нашу землю на сході. З його слів, документи на ділянку належним чином переоформили на ГУ Нацполіції і ділянка належить Головному управлінню. З його слів, 9% площі квартир у новобудові нададуть учасникам бойових дій, а позицією керівництва є передача бійцям якомога більшої кількості принаймні однокімнатних квартир.

Своєю чергою, забудовник Віктор Чорнуха повідомив, що для учасників АТО передадуть 1,1 тисячі метрів квадратних у багатоповерхівці. Земельна ділянка була передана у 2010 році, а ПДП та план зонування були прийняті пізніше. Відповідно до ПДП, планувалася забудова заввишки у 4 поверхи. У генплан це потрапило, з його слів, тому що один з генералів планував побудувати на ділянці чотириповерхівки та низку котеджів для керівництва міліції. Для підвищення ефективності використання ділянки поверховість вирішили збільшити до 9 поверхів. Нині жоден з керівників ГУ Національної поліції не збирається отримувати житла у новобудові. Скасування рішення виконкому, на його думку, підриває устої стосунків влада-бізнес. Він наголосив, що житло бійцям передаватиме наперед, а наразі передав учасникам АТО 700 метрів квадратних. Окрім цього, «Луцьксантехмонтаж №536» сплатив у 2016 році 57 мільйонів гривень податків та забезпечує роботою 800 родин. Забудовник також наголосив, що під час земляних робіт підприємство, відповідно до вимог, залучає археологів.

На пропозицію депутата Костянтина Петрочука щодо підвищення відсотка площі, наданої учасникам бойових дій, Віктор Чорнуха запевнив, що додасть ще один відсоток або 100 метрів квадратних.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що відвідував засідання містобудівної архітектурної ради, висловлюючись з критичної позиції щодо цього будівництва. Нині ж він закликав колег забути про амбіції та оцінити позитивні та негативні моменти від будівництва. Так, підприємство-забудовник забезпечує робочими місцями 700 працівників, є одним з найбільш сумлінних платників податків, які потім з міського бюджету використовують, наприклад, на ремонт доріг та дворів. Він зауважив, що в області немає забудовника, який виділяв би такий високий відсоток квартир. Якщо обранці громади не проголосують за проект рішення, на ділянці, з його слів, залишиться розритий котлован, тож, враховуючи, що у новобудові отримуватимуть квартири учасники АТО, а забудовник є роботодавцем для великої кількості людей, він закликав колег підтримати проект рішення.


Депутати підтримали проект рішення, дозволивши таким чином будівництво багатоповерхівки, частину квартир у якій безплатно отримають учасники бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
олег Показати IP 25 Січня 2017 12:21
коляну з тарасиком підмазали ось і дозвіл! та х*й з ним забудують а він з мусо**ми вночі піде під воду !!
SS Показати IP 25 Січня 2017 12:59
Добре місце геопатогенна зона біля крематорію да і квартири скоро подешевшають так до 5000$ як в 1997 коштувати будуть в Луцьку
Житель Показати IP 25 Січня 2017 13:15
І знову бачимо як все вирішується за кулісами Луцької Міської ради. Звісно депутати мають дати дозвіл на будівництво так як вже давно там ведеться будівництво. Коли почне міська рада працювати правильно: спершу дозвіл а далі будівництво. Аргумент: Чорнуха забеспечує роботою 700 людей - треба дозволити будувати - несенітниця. Спершу проект, дозвіл тобі будівництво, а не навпаки.
хлоп Показати IP 25 Січня 2017 14:04
про все балакали, тыльки забули про Закон, генплан, розв"язку вулиць! Продажнi слуги громади...
123 до хлоп Показати IP 26 Січня 2017 12:13
він робочі місця дає і квартири атовцям - який там закон, генплан і розв'язка.
Йцу Показати IP 25 Січня 2017 14:26
коментар було видалено
123 Показати IP 25 Січня 2017 14:30
Чернуха все порешал.
То капєц ! Показати IP 25 Січня 2017 16:42
Пишуть хлопці свою автобіографію ! Якби була голова - то би думали .
Вася Показати IP 25 Січня 2017 16:43
Бобло вирішує все, і клали вони з великої гори на решту жителів міста

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus