USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку на місці ділянок ДКП «Луцьктепло» з’являться багатоповерхівки

27 Липня 2016 18:31
Виділити 12% житлової площі для учасників АТО обіцяють у двох багатоповерхівках, які планують побудувати на місці ділянок, які були в користуванні ДКП «Луцьктепло».

Про це йшлося під час 11-ї сесії Луцької міської ради 27 липня.

Ділянки на вулиці Задворецькій, 13а та Арцеулова, 3б, які були в користуванні ДКП «Луцьктепло», пропонували передати управлінню капітального будівництва для розробки проекту землеустрою для будівництва багатоквартирних будинків, у яких будуть виділені квартири для учасників АТО.

На засідання запросили очільника фірми-забудовника, яка готова побудувати багатоповерхівки на вказаних ділянках, «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнуху.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зазначив, що земельні ділянки комунальної власності були передбачені для будівництва багатоквартирних будинків. У зв’язку з добровільною відмовою ДКП «Луцьктепло» пропонують припинити право користування ділянками і передати в управління капітального будівництва з наступним будівництвом житла.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що нещодавно з аукціону реалізовували земельні ділянки за ціною 4 тисячі доларів за соту у менш привабливих мікрорайонах міста. Він запитав, чому цього разу надається перевага лише одному забудовнику, замість того, щоб реалізувати ділянки через аукціон, де забудовники змагатимуться, надаючи пропозиції.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук запитав, чи є договір або інші домовленості щодо надання квартир саме для учасників АТО, і скільки саме квартир для них передбачено.

Віктор Чорнуха пояснив, що оглядав ділянки разом з керівництвом міськради, а підшукати ділянку для будівництва багатоповерхівки, у якій надаватимуть квартири для учасників АТО, його просив голова облради Ігор Палиця під час зустрічі з керівництвом громадських організацій учасників АТО. Він зауважив, що погоджується підписати інвестиційну угоду і повідомив, що всі ділянки, які освоїло його підприємство, були інвестиційними. До прикладу, у липні 3 тисячі метрів квадратних житла надали прикордонникам. З його слів, учасникам АТО у багатоповерхівках зможуть надати безплатно 12-13% житлової площі або 5-6 тисяч метрів квадратних. Йдеться про зведення будинку 9-10 поверхів заввишки на вулиці Арцеулова та не менше 5 поверхів на вулиці Задворецькій (де переважає приватна забудова, тож можуть виникнути зауваження мешканців).

Секретар міськради Юлія Вусенко зазначила, що варто зробити економічне обґрунтування рішення і можливо вигідніше продати ділянки з аукціону а на отримані кошти придбати квартири для учасників АТО.

У підсумку, депутати все ж підтримали проекти рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus