USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку екскандидат в депутати від БПП вдарив дружину ножем в груди, а потім душив: суд покарав його умовно

29 Листопада 2023 19:38
В обласному центрі Волині судили колишнього кандидата в депутати від БПП Святослава Хорошенка, який ледве не вбив дружину: він вдарив її ножем в груди, а потім душив за шию. Злочинець зупинився лише тоді, коли прибігла донька, почувши крики матері.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду, в якому вказано, що Святослав Хорошенко працює юрисконсультом в ПП «ТМ «Хороший смак» та має на утриманні неповнолітніх сина та доньку, нині він розлучений.

А ось телеканал Аверс повідомляв, що у 2015 році Хорошенко балотувався у депутати Луцької міської ради від партії «Солідарність», до ради тоді він не пройшов. Відомий він і тим, що у вересні 2016 року викрав у водія таксі особисті речі та побився з ним.

Щодо матеріалів справи, то в вказано, що ввечері 11 лютого 2019 року в квартирі п’яний Святослав Хорошенко взяв кухонний ніж та вдарив дружину в ділянку грудної клітки зліва. Після цього він схопив її за шию та душив.

На щастя, ножове поранення було непроникним. Потерпіла отримала середні та легкі травми. А дії Святослава Хорошенка кваліфікували за ч. 1 ст. 122 КК України.

Давати покази під час розгляду справи він відмовився, але визнав свою вину. Також чоловік визнав частково цивільний позов потерпілої у розмірі 5 тисяч гривень. Жінка ж оцінювала моральну шкоду в пів мільйона гривень.

Постраждала повідомила у суді, що була зі Святославом Хорошенком у шлюбі, вони спільно виховували двох дітей. В середині лютого 2019 року вона прийшла додому після роботи та помітила дивну поведінку обвинуваченого. Оскільки останній неодноразово застосовував до неї насильство, жінка вирішила не реагувати на його провокації та не вступати у суперечки.

Коли діти розійшлись по своїх кімнатах, обвинувачений продовжував словесно провокувати її. Вона, своєю чергою, погоджувалась з усім, що він їй говорив, та не реагувала на це. Після цього чоловік взяв кухонний ніж у праву руку та вдарив дружину в груди. Коли жінка впала, обвинувачений не зупинився та почав душити її за шию. Почувши крики матері, прибігла донька, тому чоловік зупинився. Далі приїхала швидка, медики оглянули та госпіталізували потерпілу.

Під час її перебування у лікарні батьки Святослава Хорошенка неодноразово намагались залагодити конфлікт, відшкодувати шкоду, придбати ліки та переконували жінку не писати заяву в поліцію. Саме тому заява про злочин була написана нею не одразу, а через певний проміжок часу. Причиною написання заяви стало також те, що обвинувачений почав погрожувати їй по телефону.

На переконання суду вчинене обвинуваченим кримінальне правопорушення належить до категорії нетяжкого кримінального правопорушення та є умисним. Однак чоловік має постійне місце проживання та роботи, інформація про негативну характеристику відсутня. Крім того, він не перебуває на обліку в лікаря-нарколога, однак був на лікуванні у КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька».

Представники Феміди призначили Святославу Хорошенку покарання у виді одного року обмеження волі, яке замінили на умовний термін. Цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди задовольнили частково – у розмірі 50 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Аліса Показати IP 29 Листопада 2023 20:06
Брехливе чмо яке ніколи не відповідає за слова
Анонім до Аліса Показати IP 29 Листопада 2023 22:24
Сеільки років вже немає БПП ? А ще деяким муляє.
Цукер до Анонім Показати IP 30 Листопада 2023 18:34
розкажи це 5 каналу, прямому, еспресо, які досі педалюють гетьмана як фантомного президента
Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 20:14
І для чого це нам!! Вісім років пройшло
Петро до Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 20:58
ключове слово тут "депутат від БПП"...
та Показати IP 29 Листопада 2023 21:05
Він просто козел смердячий.
Хз Показати IP 29 Листопада 2023 22:13
Самий гуманний суд в світі! Це Вам не репости робити, тут умовне максимум
Анонім Показати IP 29 Листопада 2023 22:46
Я вважаю, що за насильницькі дії не можна давати ні умовного, ні з відстрочкою, оскільки такі козли нічого не навчаються. Далі вони йдуть на вбивство
55 Показати IP 29 Листопада 2023 23:31
Так це чистої води замах на вбивство! А кваліфікували чомусь як ст.122 кримінального кодексу- спричинення середньої тяжкості тілесних ушкоджень…. От тому і покарання таке ніяке.
Ірина Показати IP 29 Листопада 2023 23:36
Країна належить дебілам, яким все можна і нічого за це не буде
олександр Показати IP 30 Листопада 2023 10:39
А Хорошенко це той ковбасний магнат? якщо так то все зрозуміло, судді продажні тварюки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus