USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку інспектори з паркування оштрафували порушників на понад 2 мільйони гривень

25 Жовтня 2021 15:43
У Луцьку працівників муніципальної варти уповноважили на виконання функцій інспекторів з паркування. За перше півріччя 2021 року вони винесли понад 15 тисяч постанов та повідомлень про адміністративні правопорушення та оштрафували порушників на 2 мільйони 498 тисяч гривень.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань законності проінформував заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик.

«Це значно полегшило і водночас удосконалило нашу роботу. Бо ви знаєте, що колись для того щоб притягнути до відповідальності водія за неправильне паркування, потрібно було його дочекатися, встановити його особу. То станом на сьогодні винесення постанови не передбачає присутності водія», – прокоментував ситуацію муніципал.

З його слів, станом на сьогодні заходи, спрямовані на дотримання громадянами правил зупинки та стоянки транспортних засобів із здійсненням фото та відеофіксації порушень, проводять 11 інспекторів мунварти.

Окрім того, інспектори з паркування мають право виносити постанови у справах про адміністративні правопорушення.

Як пояснив Роман Кулик, для контролю водіїв усього по місту розробили 15 маршрутів. Кожна з цих локацій включає в себе від 5 до 12 вулиць. Інспектор, який виходить на чергування, курсує по цих локаціях.

Найбільше порушень фіксують у центрі міста та біля ринків – на Волі, Перемоги, Степана Бандери, Богдана Хмельницького, Кривому Валу, Глушець, Конякіна, Кравчука.

За перше півріччя 2021 року інспектори департаменту муніципальної варти винесли понад 15 тисяч постанов про адміністративні правопорушення. У зв’язку із штрафами до бюджету міста надійшло 2 мільйони 498 тисяч гривень.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
місячна_варта Показати IP 25 Жовтня 2021 16:10
Це вже сплачені штрафи, чи лише накладені? це різні поняття!
Валерій Показати IP 25 Жовтня 2021 16:34
Державний рекет в законі............
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2021 16:51
Мало штрафують, або низькі штрафи. Купа порушників на тротуарах стоїть!
Водій Показати IP 25 Жовтня 2021 19:13
А скільки штрафів виписали аби як , комусь всунули , когось пройшли, а когось схотілося підмалювали, бо фотофіксацію можна гарно обійти!!!!
Pes Показати IP 25 Жовтня 2021 21:12
На авторинок би їх, а то ці бариги геть обнагліли, не проходу, не проїзду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus