USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть повернути «депутатський фонд»

22 Грудня 2020 07:20
Міські обранці громади пропонують відновити програму щодо «депутатського фонду».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму 21 грудня.

Як повідомила директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, термін дії програми щодо депутатського фонду завершився у 2020 році, тож на наступний рік коштів на ці потреби не передбачили.

Депутат Олександр Лазука запропонував повернути цю практику і заново прийняти програму. Щопрадва, як зауважила Лілія Єлова, на ці потреби доведеться виділити з бюджету 4,2 млн грн. Але вільних коштів в проєкті бюджету наразі немає.

Урешті члени комісії проголосували за підготовку відповідної програми, яку варто представити на розгляд депутатів.

Попередня програма щодо депутатського фонду передбачала, що кожен депутат має право на 100 тисяч гривень з бюджету міста на потреби округу. Зокрема, виділяти кошти на запити депутатів повинні були рішенням сесії, адже департамент фінансів має визначити розпорядника коштів (чи то управління освіти, чи то департамент ЖКГ, чи то управління культури чи інші). І саме через розпорядника відбуватиметься процедура освоєння коштів. Грошей як таких депутат не отримував: депутати мали подати заявки на виконання робіт чи придбання товарів, після того як сесія затвердить зміни до бюджету і виділить кошти на розпорядника коштів. Розпорядник коштів, своєю чергою, мав укласти угоду про закупівлю товарів чи виконання робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 22 Грудня 2020 08:34
Кішеня та сама- міський бюджет, то краще спрямувати кошти на загальноміські програми , а не на розсуд окркмого депутата.
Лучани Показати IP 22 Грудня 2020 12:56
Депутати то ЗА та й міськрада НЕ ПРОТИ, але прості платники податків, яких тисячі - КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus