USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Казну Луцька хотіли залишити без «заначки»

26 Жовтня 2017 20:34
Бюджет Луцька депутати пропонували лишити без резерву, а всі вільні кошти розподілити. Однак економісти переконали обранців громади утриматися від такого кроку, аби не спричинити негативних наслідків для міста.

Про це йшлося під час пленарного засідання 32 сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

Звітуючи про виконання бюджету міста Луцька за 9 місяців, директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова повідомила, що додатково казна поповнилася на 37,7 мільйона гривень й завдяки економії та впровадженні енергоощадних заходів зберегли ще 8 мільйонів гривень.

«Розподіляючи 45,7 мільйона гривень, пропоную лишити 10 мільйонів гривень у резервному фонді», - озвучила пропозицію Лілія Єлова.

Однак цю суму депутати хотіли зменшити.

Зокрема Павло Данильчук наполягав, аби 5 мільйонів спрямували на будівництво 27 школи, а депутат Тарас Шляхтич закликав колег проголосувати за те, щоб на школу виділили 10 мільйонів гривень.

На це радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук заявив, що розпорядник коштів - облдержадміністрація - вже має 15 мільйонів для будівництва, але гроші не використовує.

«Ще в червні говорили про 15 мільйонів гривень, зараз жовтень, а гроші так і не використовують. Немає сенсу їх і нам виділяти, якщо нинішній розпорядник коштів не справляється зі своїми обов’язками. Нещодавно вже були дискусії щодо грошей: спрямувати на ремонт вулиці Липинського чи на школу. Добре, що рішення ухвалили правильне, тепер лучани мають хорошу дорогу й не грузнуть у болоті. А так не мали б ні дороги, ні школи», - пояснив Ігор Поліщук.

Лілія Єлова застерегла депутатів від того, щоб залишити казну порожньою.

«До кінця року ми прогнозуємо ще перевиконання бюджету, от тоді вільні кошти й зможемо розподіляти. А резервний фонд не можна спустошувати. Синоптики прогнозують сувору зиму, можуть виникати непередбачувані ситуації, складна ситуація з ДКП «Луцьктепло», роботу якого блокує «Тепелен», тому ми повинні мати резерв, щоб у випадку проблемних ситуації їх оперативно вирішувати, а не розводити руками», - наголосила Лілія Єлова.

Під час голосування більшістю голосів вирішили залишити в казні Луцька резервний фонд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus