USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку хочуть, щоб забудовники платили більше в казну міста

20 Квітня 2017 16:36
Розмір пайової участі забудовників у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста може зрости.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 квітня.

Зокрема, як ідеться в проекті рішення, представленим директором департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександром Озіновичем, забудовникам багатоквартних будинків збільшать пайову участь вдвічі.

Нині для забудовників встановлена ставка 1,5% пайової участі, але для об’єктів, призначення яких є квартири, будинки одноквартирні більше 300 м. кв. загальної площі, багатоквартирні житлові будинки, ставка буде в розмірі 3 %.

Забудовники промислових будівель, гаражів, паркінгів також сплачуватимуть 3% пайової участі. А ось з АЗС вимагатимуть сплатити 10% в казну міста. Для інших об’єктів ставка буде в розмірі 5%.

Передбачається, що величина пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька визначається у договорі, укладеному з Луцькою міською радою, з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта, визначеної згідно ДБН та опосередкованої вартості спорудження житла для Волинської області, затвердженої наказом Мінрегіонбуду. При цьому не будуть враховуватися витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

Крім того, пропонується 50% цих коштів спрямовувати на виконання міської програми забезпечення житлом бійців АТО.

До слова, ініціатором цього пректу рішення є депутат Андрій Покровський. У липні минулого року депутати Луцької міської ради вирішили зменшити розмір пайової участі майже на 2 мільйони гривень забудовнику «Променя», до якого має прямий стосунок згаданий обранець громади.

За будівництво у казну міста «Промінь» мав заплатити 2,1 мільйона гривень. Проте, враховуючи вартість робіт, розмір пайової участі рекомендували зменшити до 93 тисяч гривень. Адже, мовляв, витратили на покращення благоустрою, зі слів представника забудовника, більше 2 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
sv Показати IP 20 Квітня 2017 16:50
Ну-ну, аякже надходження зростуть! Хоч би ті відсотки, що повстановлювали, посплачували б! А то порт-сіті - звільнений, Промінь - звільнений, а скільки ще є тих хто тихцем "порішав" скасування плати, про яких громадя не знає. Тепер звільнятимуть за більші суми, а для міста - ду*ля (навіть без маку)
Иван Показати IP 20 Квітня 2017 17:16
А власть не желает ли чтоб застройщики перед постройкой дома(домов) сначала строили, например, детский сад или ещё что-нибудь социальное? - всё время наблюдается этот нездоровый меркантильный интерес. от ихних "здоровых" идей нация богатеет и процветает
Анонім Показати IP 20 Квітня 2017 17:30
та можна сміливо піднімати в 100-200разів щей мало
Він Показати IP 20 Квітня 2017 20:20
Це ляже на вартість квадратного метра,тобто заплатимо ми з вами а не забудовн к

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus