USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть штрафувати перевізників за брудні салони і недотримання графіків

23 Серпня 2019 16:52
У Луцьку звертають увагу на необхідність негайного вирішення ситуації з пасажирськими перевезеннями в місті.

Таку петицію зареєстрував 22 серпня Олександр Поляков. До кінця збору підписів залишилося 13 днів.

Чоловік зауважує, що перевізники систематично не дотримуються графіків руху, не випускають на рейси транспортні засоби в ранкові та вечірні години, а водії відключають GPS-трекери, що унеможливлює відстеження транспорту.

«Доходить до того, що водій їде з вимкненою GPS-навігацією, паралельно дивлячись у персональний смартфон, на якому з допомогою системи «МАК» відстежує транспортні засоби перевізників-конкурентів, що породжує численні порушення ПДР з боку водіїв маршруток, не кажучи вже про відволікання уваги від кермування під час руху», – вказує Олександр Поляков.

Також він відзначає, що неодноразово менш заповнений автобус ігнорує пасажирів на зупинці, аби обігнати конкурента та забрати людей на наступних зупинках.

«При цьому, знову ж таки, відбуваються грубі порушення ПДР: перевищення дозволеної в населеному пункті швидкості руху (50 км/год), виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил проїзду перехресть та інші, що наражає на небезпеку всіх пасажирів, котрі перебувають в салоні», – наголошує лучанин.

Він пропонує, аби Луцька міська рада ввела систему штрафів для перевізників:

- за недотримання графіку руху;

- меншу, ніж заявлена в договорі, кількість транспортних засобів на маршруті;

- відсутність певних рейсів;

- недотримання перевізником маршруту, недоїзд до кінцевої зупинки, безпідставний, без наявності документів про проведення ремонту на авторизованій СТО з’їзд з маршруту;

- непрацюючі GPS-трекери (по кожному транспортному засобу з непрацюючим обладнанням крім штрафу, виноситься постанова про заборону його експлуатації перевізником на маршруті до усунення даного недоліку);

- неналежний технічний стан транспортного засобу (непрацюючі двері, вікна та люки, що не відкриваються);

- брудний салон та забруднені вікна, заклеєні рекламою вікна;

- хамську поведінку водіїв (образи та погрози на адресу пасажира, ігнорування ними пасажирів на зупинці);

- тривалу стоянку на деяких зупинках громадського транспорту, що спричиняє ускладнення руху (в першу чергу біля Центрального ринку, поруч з Центральним універмагом міста, на початку проспекту Волі та біля гіпермаркету «ТАМ-ТАМ») та незручності пасажирам.

Окрім того, запропоновано, аби поліція посилила контроль за дотриманням водіями громадського транспорту правил дорожнього руху та розпочала позапланові перевірки технічного стану транспортних засобів перевізників, а ДФС у Волинській області здійснила позапланову перевірку перевізників громадського транспорту міста на предмет систематичної несплати ними в повному обсягу податків і приховування доходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 23 Серпня 2019 17:31
а потних пасажирів ,які немиються щодня... та смердять перегаром чи шаурмою..
Анонім Показати IP 23 Серпня 2019 17:33
Давайте посилання на підписання..
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2019 18:19
https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1320 - можливо підписавши цю петицію великою кількістю голосів хоч щось зрушиться з місця.
юний скептик до Лучанин Показати IP 23 Серпня 2019 23:32
Цими петицiями навiть пiдтертись не можна, не паперовi. Мало того, що кiлькiсть не наберуть, бо усiм нас*ать, та i якщо наберуть, то нiчогiсiнько не буде. Проблеми iндiанцiв шерифа не хвилюють.
Анатолій Показати IP 23 Серпня 2019 22:28
Можливо вже хватить жалітись на перевізників, а поступово створювати їм альтернативу - комунальне підпри\мство пасажирських перевезень м.Луцька?
юний скептик до Анатолій Показати IP 24 Серпня 2019 00:13
бла-бла-кар? чи велотаксi на багажнику?
Лучанин до Анатолій Показати IP 24 Серпня 2019 00:20
Цілком згідний, альтернатива вкрай потрібна. Проте хто її буде створювати ? Коли народ, тобто самі пасажири, будуть мати хоч якусь можливість впливати на те що відбувається в місті, тоді і можна буде створювати альтернативу, а краще всього перевести весь громадський транспорт на тролейбуси, без винятку, тим самим і екологія в місті покращиться.
1 до Анатолій Показати IP 24 Серпня 2019 15:11
купіть хоть 1 автобус в свому житті - а потім коментуйте..... пропонуйте.... не можете? то діємо по правилах перевізників. щось я не бачив перевізників олігархів....
Здоровий глузд до 1 Показати IP 27 Серпня 2019 08:43
"Спочатку добийся/сам так спробуй" не є аргументом, проте чудово показує відсутність аргументів у написавшого. "По правилам перевізників" це за задерту до небес ціну в бруднючих та небезпечних через брак техобслуговування транспортних засобів з водями, які будуть возити виключно як їм хочеться і, можливо, деколи дотримуватись маршрутів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus