USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть встановити пам'ятник князю Вітовту

20 Травня 2016 16:57
Науковці запропонували встановити у Луцьку пам'ятник князю Вітовту Великому, враховуючи його внесок у євроінтеграційні процеси і важливу роль у розбудові Луцька як європейського міста.

Відповідну резолюцію учасники Міжнародної науково-практичної конферненції "Князь Вітовт: історична постать на тлі епохи" прийняли сьогодні, 20 травня. Про це повідомляє Конкурент.

Конференція відбулася у рамках святкування з нагоди Дня університету, який традиційно відзначають 19 травня. У ній взяли участь ректори трьох університетів: СНУ ім. Лесі Українки - Ігор Коцан, Університету Вітовта Великого - Юозас Аугутіс, Люблінського Католицького Університету Івана Павла ІІ - Антоні Дембінські, декан іторичного факультету СНУ ім. Лесі Українки Анатолій Шваб, викладачі: проф. Ярослав Шабала, доц. Володимир Пришляк, доц. Сергій Панишко, доц. Оксана Карліна, Оксана Штанько, доц. Анна Левчук, а також заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Віктор Баюк та провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею, завідувач відділу "Музей Луцького братства" Олена Бірюліна.

Тож учасники конференції просять Луцьку міську раду дати дозвіл на встановлення у Луцьку пам'ятника Вітовту Великому.

Науковці пропонують оголосити конкурс на кращий проект такого пам'ятника, залучивши до цього викладачів і студентів СНУ ім. Лесі Українки, Університету Вітовта Великого та Люблінського Католицького Університету Івана Павла ІІ.

Також учасники конференції хочуть започаткувати постійний науковий форум, присвячений дослідженню геополітичних процесів у Центрально-Східній Європі у минулому та в сучасну добу. Крім того, учасники конференції планують розпочати практику впровадження міжнародних грантових програм щодо цієї тематики і створити художній фільм, присвячений добі Вітовта Великого на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пуста Мент Показати IP 20 Травня 2016 20:48
Це те про що Лучани бичили у сні і віками мріяли!!!!
Анонім Показати IP 21 Травня 2016 00:22
Давайте виділим на памятник 1мільйон гривень, а потім ще 100 тисяч щоб завалити, а гроші поділим і все.
клин Показати IP 21 Травня 2016 08:45
А хто буде фінансувати проект? Прожектери?
Всезнайко Показати IP 21 Травня 2016 08:59
Ага. Поруч з пам"ятником Бандері...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus