USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заїзд, через який вже кілька років «воюють» лучани, хочуть залишити нічийним

10 Серпня 2016 20:02
Багаторічний конфлікт між сусідами щодо проїзду до орендованої ділянки поблизу електромереж вже найближчим часом може вирішитися.

Про це йшлося 10 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Протягом декількох років невирішеним лишається конфлікт щодо облаштування проїзду орендованої земельної ділянки громадянина Тищука на вулиці Східній, 82.

Начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала повідомив, що наразі є рішення суду про знесення паркану сусіда заявника, громадянина Щура, яке досі не виконане. Заявник, лучанин Тищук, звертався з заявою у ЦНАП і йому надали відповідь про те, що це питання можуть розглядати лише після виконання рішення суду. Зараз, зі слів посадовця, Тищук претендує на всю земельну ділянку громадянина Щура площею 150 метрів квадратних, а не лише на проїзд.

«Ці люди мене дістали, вони звертаються вже півроку і я дуже хотів би, щоб це нарешті завершилося», - розповідає депутат Олександр Лазука про ситуацію з конфліктом. Обранець громади повідомив, що громадянин Тищук тепер погоджується не претендувати на всю земельну ділянку, а отримати лише заїзд.

Своєю чергою, голова комісії Євгеній Ткачук зауважив, що заїзд до високовольтних ліній є ділянкою загального користування та перебуває у комунальній власності, тож його не варто віддавати заявнику. Сервітут, мовляв, накладений автоматично, адже це заїзд.

Натомість Тищук зауважив, що міськрада надала дозвіл громадянину Щуру на виготовлення документації на ділянку площею 0,0114 гектара, а загальна площа ділянки – 0,0141 гектара. Рішенням суду його сусіда Щура зобов’язали звільнити самовільно зайняту земельну ділянку шляхом перенесення огорожі в межі наданої приватної земельної ділянки. Заявник запропонував, щоб йому надали ділянку проїзду площею 27 метрів квадратних, а він укладе з міськрадою договір сервітуту.

Як наголосив голова комісії, доки не вирішать питання щодо виконання судового рішення (знесення паркану), міськрада не може надавати комусь вказану ділянку. Якщо, згідно з рішенням суду, паркан знесуть і заїзд звільнять, його, очевидно, не надаватимуть в оренду нікому. А заїздом до високовольтних ліній матимуть право користуватися як власники земельних ділянок поблизу, так і представники «Волинських магістральних електричних мереж».

Таким чином члени комісії відмовили у підтримці пропозиції громадянину Тищуку до виконання рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
відповідь Показати IP 11 Серпня 2016 01:40
"Ці люди мене дістали"- це відповідь депутата,який пів року не може вирішити проблему.До кого іти за допомогою.Ви нас теж ДІСТАЛИ!
відповідь Показати IP 11 Серпня 2016 01:40
"Ці люди мене дістали"- це відповідь депутата,який пів року не може вирішити проблему.До кого іти за допомогою.Ви нас теж ДІСТАЛИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus