USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Яка небезпека криється у пластикових пляшках

25 Березня 2014 15:46
Чиновники закликають лучан не купувати молоко в РET-пляшках, бо це може бути шкідливим для здоров’я.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради Луцького міського голови сьогодні, 25-го березня.

«Ви лише зверніть увагу, як зранку чоловіки несуть пляшки на ринок ящиками, їх беруть на олію, молоко. А звідки ті дядьки беруть пляшки!? Це антисанітарія, отож, вживання молока з таких пляшок бути шкідливим для здоров’я. У нас в місті не проблемно купити молоко, можна і з машини, є для цього спеціальні місця», - застеріг лучан перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

Завідувач сектору обласної санітарно-епідеміологічної станції Світлана Омельчук застерігає, що одноразовий посуд не можна використовувати декілька разів: «Категорично забороняється в пластикових пляшках зберігати компот, соняшникову олію, квас, алкоголю, й, звісно, молоко. В результаті тривалого контакту продукту з пластиком виділяються шкідливі для організму речовини, які ми випиваємо, навіть не підозрюючи про це, а для здоров’я це може мати суттєві наслідки».

Експерти розповідають, що пластик - матеріал ніжний, який на світлі тріскається, а від високої температури плавиться. Тому для міцності в нього додають стабілізатори, завдяки чому пластмаса стає міцнішою і токсичнішою.

Пляшки з під води, пива, або соняшникової олії мають позначки «PET», або цифру «5». Від гарячої рідини, або алкоголю починає виділятся токсичний елемент «стирол», який має властивість накопичуватися в печінці і нирках, руйнуючи їх. При контакті з продуктами, може виділяти ціанід, який викликає головні болі, нудоту і втрату апетиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корінний лучанин Показати IP 25 Березня 2014 19:57
У нас в місті не проблемно купити молоко, можна і з машини, є для цього спеціальні місця», - застеріг лучан перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук. НУ КРАВЧУК СКАЖЕ ЯК ЗАВЯЖЕ! ДЕ ТІ МІСЦЯ? Хай позначать їх і вкажуть графік роботи! Я часом бачу як люди стихійно збираються перед завозом молока, але це є дуже нерегулярно. Ну наприклад, біля Луцького районного будинку культури.
777 Показати IP 25 Березня 2014 20:23
Точно є на Чехова біля "Вопаку" та біля "Там-Таму" на Відродження. Хто ще знає місця напишіть, щоб люди знали. І ще додам - колись молоко розливали в скляні пляшки, нині в п/е пакети, які теж є токсичними.
105543 Показати IP 25 Березня 2014 22:20
біля 10школи також молоко привозять, з банками склянимим 3л треба ходити.
Анонім Показати IP 26 Березня 2014 11:40
коментар було видалено
Анонім Показати IP 26 Березня 2014 11:40
Скільки спостерігаю, то всі дійсно молоко продають в пляшках, але замітила, що біля РАГСу на машинах продають в скляних банках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus