USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку малолітні активісти у масках намагались перекрити рух

17 Вересня 2015 13:24
У центрі Луцька малолітні протестувальники у медичних масках зробили невдалу спробу перекрити дорогу біля обласної прокуратури та УМВС. Адже ні організатора акції, ні її мети вони назвати не змогли.

Так, молоді люди, ховаючи обличчя від фотокамер, на запитання журналістів, чому ж вони вирішили влаштувати таку акцію протесту і звідки прибули, адекватної відповіді не дали. Водночас, вони хвацько віджартовувались. Мовляв, приїхали з Америки, а «інтерфейс» прикривають, «аби мама не впізнала». Окрім того, із десяти опитаних учасників мітингу, жоден не міг вказати особу організатора. Натомість, один із протестувальників обмовився, що сам не є волинянином. Інший – зізнався, що належить до ГО «УНСО-ВОЛИНЬ».
Смішно було й те, що через кожні 5 хвилин «маршу» із плакатами по «зебрі», що навпроти прокуратури, активісти припиняли ходу, тим самим пропускаючи транспорт на проїжджій частині. Трохи згодом вони відновлювали «театральне дійство», утім, знову ж таки ненадовго.

Варто зауважити, що молоді люди тримали у руках плакати із надписами «Люструвати прокурора Мукана», «Корецький у відставку», «Досить кришувати бандитів», «Грищенка в АТО» і т.д.

Тим часом знайшовся й організатор акції протесту. Ним виявився мешканець села Ростань Шацького району Волинської області - Козар Ігор Ігорович.
Він оприлюднив звернення до посадовців, правоохоронців та журналістів області. Текст звернення Інформаційне агентство Волинські Новини подає дослівно:

«Звертаюсь до Вас як житель села Ростань Шацького району Волинської області - Козар Ігор Ігорович, який в наслідок подій 19.07.2015 року, а саме стрілянини на Волині, яку вже вспіли охрестити «Мукачево по-волинськи» змушений тимчасово залишити дружину, СВОЄ помешкання, переховуватись від бандитів, які і досі роз’їжджають зі зброєю по Шацькому району Волинської області, тероризують місцеве населення, оселившись майже у кожній хаті селян і в подальшому можуть спровокувати набагато серйознішу трагедію, аніж та, яка сталася у тому ж Мукачево.

Я двічі: 20.07.2015 року та 30.07.2015 року, - звертався до начальника 1 УМВС України у Волинській області П.П.Шпиги, прокурора Волинської області Д.М.Чепіжака та начальника УСБУ у Волинській області Ю.В.Фелонюка з заявами і «про скоєння кримінального правопорушення» за ознаками складів злочинів, передбачених положеннями ст.ст. 162, 182, ст. 15 ст. 115 КК України. Всупереч ст. .214 КПК України відомості щодо цих кримінальних правопорушень в ЄДРДР внесені майже через місяць. Жодних вмотивованих відповідей немає. Одне тільки УСБУ дало відписку, що це не їхня підслідність і що вони перенаправили мою заяву до УМВС України у Волинській області. Прокуратура Волинської області мовчить. Єдине, що 30.07.2015 року до мене зателефонувала особа, яка назвалась слідчим Шацького РВ УМВС України у Волинській області, повідомивши про необхідність мого прибуття для допиту по моїй заяві. Однак, коли я прибув до смт. Шацьк (близько 16-ї) і повідомив, що прибув з адвокатом, той же слідчий сказав, що він не на місці, а тому допит проведе дільничний інспектор. Відповідно допит не відбувся, а було відібрано пояснення, що вказує на відсутність і досі внесених відомостей в ЄДРДР та намір Волинських «правопохоронців» відмовити мені у внесенні відомостей у ЄДРДР.

В той самий час, хочу відтворити Вам усі події, які на Волині не просто не загасають, а набирають обертів і прогнозовано при кінцевому зборі урожаю лохини можуть перерости у криваву бійню:

- 15.07.2015 року до мого помешкання під’їхав джип, за кермом якого перебував директор ПП «Флора» В.В.Поляков, який розпочав погрожувати фізичною розправою. При цьому з відкритої правої дверки автомобіля людина зі шрамом на обличчі^ яку я зможу упізнати наставив на мене мисливську рушницю, а з заднього правого відкритого вікна автомобіля був направлений автомат. В.В.Поляков сказав, що прострілять мені ноги. Я запитав, що від мене хочуть ці люди і, усвідомивши, що погрози можуть бути реалізовані, встиг сховатись за автомобіль моєї дружини. В той самий момент на подвір’я вийшла і сама дружина, яка могла бути непотрібним свідком, а тому злочинці швидко поїхали у невідомому напрямі.
- 19.07.2015 року, коли я у складі охорони «Феміда-Інтер» намагався пройти до охоронюваного об’єкта нерухомості, належного фірмі «Органіка» на дорозі нас зустріли озброєні та у спецобмундируванні працівники міліції, які повідомили, що охорона «Феміда-Інтер» не зможе пройти по дорозі до точки їх призначення, оскільки на дорозі стоять пошкоджені (прострілені) з вогнепальної зброї трактор і легковий автомобіль, а тому у цьому місці проводяться слідчі дії. Тоді я сказав, що у такому разі охорона «Феміда-Інтер» зможе обминути місце проведення слідчих дій через ліс. Як тільки охорона почала минати працівників міліції, назустріч вибігло близько п’ятдесяти озброєних вогнепальною зброєю (пістолетами, мисливськими гвинтівками, автоматами, холодною зброєю та підручними предметами молодики спортивної статури та в балаклавах, які поводили себе вкрай агресивно та з боку яких звучали погрози фізичною розправою, якщо охорона продовжить рух. В той самий час конкретно до мене звернулось кілька молодиків в балаклавах, які досить голосно сказали, що якщо я ще раз з’явлюсь в селі Ростань за його місцем проживання, то вони не просто розправляться зі мною, а й спалять моє помешкання, далі пролунали в мою сторону постріли зі зброї. Сприйнявши погрози реально, я того ж дня тимчасово виїхав до своїх родичів у інший район.

- 20.07.2015 року вночі за свідченнями моєї дружини - Л.О.Глушкової та сусідів озброєні молодики в балаклавах ходили поблизу помешкання та по дворі, де жив я, розшукуючи мене, що також вказує на реальність висловлюваних ними погроз та можливість їх реалізації.

- 28.07.2015 року близько 20-21 годин вечора, коли я поблизу плантацій лохини давав інтерв’ю журналістам, до нас підійшли люди в балаклавах та з вогнепальною зброєю. При цьому журналісти стали свідками погроз фізичною розправою, а також зафільмували зміст та форму цих погроз.

Не зважаючи на таку велику кількість фактів, що дають підстави внести відомості в ЄДРДР, правоохоронні органи Волині бездіють і дають прес- конференції, що завдяки їм ніхто досі не загинув, що вони моніторять конфлікт, ознак складу кримінальних правопорушень не виявлено тощо. Дуже прикро буде констатувати «Друге Мукачево», якщо Волинські розборки, які всупереч законам і «по-поняттям» правоохоронців нібито контролюються, вийдуть з-під контролю і знову проллється людська кров. За положеннями чинного КПК України потерпіла сторона вкрай обмежена у засобах захисту своїх прав і законних інтересів. Нагадаю, що первинна моя заява про вчинення щодо мене злочину була подана ще 20.07.2015 року і досі з боку правоохоронців - жодних дій.

Мій адвокат розіслав адвокатські запити в усі повноважні органи щодо результатів розглядів - поки що нічого. Прошу Вас невідкладно втрутитись і припинити беззаконня по-волинськи. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека на підставі статті 3 Конституції України визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Не залишайте конституційну декларацію в чергове запізнілою нормою, адже мова йде про людські життя. Триває війна на Сході, нам не потрібно ще однієї зони АТО на Волині, але якщо у Шацькому національному парку відкрито і безкарно роз’їжджають озброєні люди, конфлікт і трагедії – неминучі», - переконаний організатор акції.

Тим часом, жодних результатів, окрім нарікань обурених перекриттям руху лучан, вищезгаданий протест не приніс. Залишається відкритим лише одне питання: навіщо залучати до лобіювання власних інтересів молодих людей, які не зовсім компетентні у деталях протесту, поводять себе не вельми адекватно, і, більше того, не можуть вказати на організатора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
свідок Показати IP 17 Вересня 2015 13:30
А цей Поляков вільно стоїт у сесійній залі облради і хоче дорватись до мікрофону і там присутні всі силовики області і... повна тиша і нуль реакції!:) Цирк:)))
Всезнайко Показати IP 17 Вересня 2015 13:41
Всіх в міськвідділ. В куток і по сраці...
луцкий Показати IP 17 Вересня 2015 13:42
а при чем это школоло до прокуратуры? за пару рябчиков вышли, походу...
СС до луцкий Показати IP 18 Вересня 2015 00:07
Згоден
Творим державу. до луцкий Показати IP 19 Вересня 2015 14:19
Оп пацанчики... Майбутні депутати... Чого ж ви. Еліта розбудови нової України.... А шукають,то тебе чого, друже, видно сам ти не такий простий слопак.
лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 14:02
Я теж нічого не розумію1 значить замішані найвищі ланки "правосуддя"!
Перехожий Показати IP 17 Вересня 2015 14:05
А чи знає організатор мітингу, що використовувати неповнолітніх в таких акціях незаконно? В додачу до всього - це ще й учбовий час.
Анонім до Перехожий Показати IP 17 Вересня 2015 14:43
А повнолітність ви встановлювали так само як автор цієї писанини адекватність.
Перехожий до Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 16:36
А тут що, хіба на фотографіях не видно?
бачив до Перехожий Показати IP 17 Вересня 2015 21:40
там нема неповнолітніх половина наркоманів і блатних отсідевших які за пару гривень підуть куда хоч половина з ВОЛОДИМИРСЬКОІ І ОМЕЛЯНИКА
До бачив до бачив Показати IP 18 Вересня 2015 21:01
Що ви верзете?"малолетки -наркомани і сідевши...."сама з Володимирської ,половину їх знаю,і багатьом до них далеко.А "бачив",то по своєму досвіду знає,бовдур!сам би вийшов,а то із-за таких"бачив" так ми і живемо-грамотей!
Зацікавлений Показати IP 17 Вересня 2015 14:17
Шановний автор статті! Вам не завадило б обізнаності на правову тематику. Малолітньою особою вважається дитина, яка не досягла 14-річного віку. Вкажіть хоч на одну таку особу по Ваших фото! Та навіть 14-18 річних там, від сили, двоє, і то не факт )).
Юрист до Зацікавлений Показати IP 18 Вересня 2015 09:23
А от і ні. Згідно із законодавством, невпонолітньою називається особа, яка не досягла 18-ти років.
Зацікавлений до Юрист Показати IP 20 Вересня 2015 13:05
Малолітні і неповнолітні - різниця є ? Читайте У-ВАЖ-НО !
dfc Показати IP 17 Вересня 2015 14:24
клоуни
Олекасандр Петрович Показати IP 17 Вересня 2015 14:54
Шановні модератори порівняйте коменти в вас, і на волиньпості, і ЗАКРИЙТЕ КОМЕНТИ!!! http://www.volynpost.com/news/57278-u-lucku-piketuvalnyky-perekryly-ruh-transportu-foto?utm_source=social&utm_medium=vk
Модератор до Олекасандр Петрович Показати IP 18 Вересня 2015 09:21
В них своя політика - в нас своя
лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 15:12
пане Столяр угомоніться вже накінець,ви вже давно все профукали.Наберіть спочатку нормальних юристів, а не аферистів,які скоро пустять вас по світу.......... А лохина вже зібрана,пізно махати кулаками.
хех Показати IP 17 Вересня 2015 16:31
А що,цього жирного мусарка досі не вигнали з міліції і не посадили? Дивно....
А до хех Показати IP 18 Вересня 2015 10:43
А він учасник і герой АТО
Серпанець Показати IP 17 Вересня 2015 17:19
Зверніть увагу, що багато молоді на заході. а ніхто в нас не володіє такою масою як депутат Ігор Гузь. це він організатор заходу
Правий Показати IP 17 Вересня 2015 17:21
Цирк в нас в міліції де не бачать бурштинщиків і контрабанди, а прокуратура це взагалі якийсь душальє
беспредел Показати IP 17 Вересня 2015 17:24
Ау, филологи,переведите школоте слово на рiдну мову: :-)
маккабі Показати IP 17 Вересня 2015 19:35
По ходу окремі учасники акції - типове безмозгле би*ло з ультрас. що за біло-блакитні рози?
вассабі до маккабі Показати IP 17 Вересня 2015 21:18
А рози ФК Дніпро...
Волинь Показати IP 17 Вересня 2015 20:12
Як сказала Леся Гонгадзе після багаторічних поневірянь у пошуках правди за зниклим Георгієм Гонгадзе, у прокуратурі та міліції сидять одні відморозки.
ку Показати IP 17 Вересня 2015 22:26
Ну шо за мжнти. Та вийти по жопі кожному дубінкою пройтись газом очкі запшикати і пєндальом на.....р додому до мамки зібралось тут тоже стадо, щадовбали вже ті хороводи по поводу і без.
До ху до ку Показати IP 18 Вересня 2015 21:09
Ні,краще щоб гранату кинули,як в Києві ?сам ти бидло!!!!
До Волинь Показати IP 18 Вересня 2015 18:12
А Ви, чи Леся мали справу з усіма до одного працівника міліціі чи прокуратури в Україні. Якщо ні, то така заява є дещо необгрунтованою, а відтак, голослівною. З тим фактом, чи негідників у їхніх лавах є чимало, не можна не погодитись, але всіх рівняти під одного (кількох) якось не правильно
Митинг на любий смак Показати IP 19 Вересня 2015 14:23
Київськи чи з центральної України пацани від 400 до 800 грн кожному. Полюбому якєсь хуліганйьо...або неудачні спортсмени...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus