USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку молодики-рекетири вибивали гроші в пораненого воїна ЗСУ. Як триває слідство

5 Січня 2024 21:34
Банда рекетирів у Луцьку вибивала гроші в пораненого військового. Четверо молодиків тероризували та намагалися тримати в страху мешканців Волині. Їх затримали на гарячому й доставили у слідчий ізолятор. Юнаки просили, щоб їм змінили запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Один із затриманих переконував, що того дня опинився на місці подій випадково.

Слідкувати за четвіркою молодиків СБУ почала ще 30 жовтня 2023 року. Тоді поранений військовий повідомив, що в нього вимагають фіктивний борг у розмірі 3000 доларів. Воїн саме повернувся з передової на лікування та реабілітацію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Невдовзі силовики інформували, що під час отримання частини грошей затримали трьох молодиків. Усіх взяли під варту.

Правоохоронці вважають, що організував банду 26-річний в’язень Маневицької колонії. Саме він вирішив вибити зі знайомого військовослужбовця неіснуючий борг.

Днями підозрюваний Богдан просив суддів про домашній арешт.

«Прошу змінити запобіжний захід на менш суворий, тому що в мене немає намірів впливати на потерпілого, вчиняти нове правопорушення, виходити з дому», – сказав він.

Його захисник зауважив, що хлопець несудимий, має хорошу характеристику з місця проживання, мешкає з батьками, дідусем і бабусею.

«Має родинні зв’язки, місце проживання. Неофіційно, але він усе ж таки працює. Він є майстром по татуюванню, тобто матеріально забезпечений. По місцю проживання характеризується позитивно, надана характеристика. Тобто він комунікабельний і будь-яких негативних вчинків щодо мешканців будинку, інших людей ніколи не вчиняв. Тобто людина позитивна. Відповідно, суд не врахував ці обставини», – зазначив адвокат Анатолій Вічинюк.

Правоохоронці наголосили, що затриманих юнаків підозрюють в особливо тяжкому злочині. Їм – по 22 та 24 роки. Нібито вони вимагали гроші не лише у військовослужбовця.

«Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за «мирне вирішення спірних питань». Почувши відмову у сплаті «данини», учасники банди напали на українського воїна і завдали йому тілесних ушкоджень у вигляді черепно-мозкової травми та забою шийного відділу хребта. У разі подальшого спротиву рекетирам вони погрожували потерпілому фізичною розправою. Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали «злодійську касу», – повідомила СБУ.

Один із затриманих нещодавно вийшов на волю із Маневицької колонії. За словами слідчих, учасники банди знайомі з часів тюремного минулого.

Захисник другого підозрюваного вважає, що рішення про тримання під вартою передчасне. Сам молодик переконував суддів, що на місці подій опинився випадково.
«На місці затримання був проведений обшук всіх затриманих і грошові кошти були вилучені не в Сергія Кушинського. Тому Кушинський просто був із тими людьми, які чинили, на думку обвинувачення, якийсь злочин», – сказав адвокат Богдан Здига.

«Я не знав їхні наміри, що вони будуть там щось вимагати. Я не знав, що вони там будуть требувати з людини гроші. Я там чисто випадково оказався... Не буду там переховуватися від слідства. Буду співпрацювати зі слідством. У мене намірів вимагати, брати, забирати в когось якісь кошти немає. Тим паче, оце звільнився недавно з Маневицької колонії. Зараз на умі зовсім інше. Мені хочеться на ноги стати. Мені вже хочеться по-іншому. Вже це кримінальне життя задовбало. Я вже не хочу дальше сидіти, криміналом заніматися», – зауважив підозрюваний Сергій Кушинський.

Слідчий розповів, що саме підозрюваний Сергій Кушинський напав на військового.

«Його участь у вчиненні кримінального правопорушення вже відбулася 22 грудня 2023 року під час зустрічі Кушинського, Жемби, Шавули та потерпілого в машині потерпілого, де саме Кушинський завдав тілесних ушкоджень потерпілому. Здійснена фіксація цих протиправних дій. 28 грудня 2023 року за участю підозрюваного Кушинського і за участю потерпілого було проведено впізнання, де потерпілий вказав на Кушинського як на особу, яка вчинила відносно нього вимагання в групі з іншими особами», – повідомив слідчий Василь Приколота.

Усім молодикам загрожує до 12 років за ґратами. Суд вирішив, що на час слідства вони перебуватимуть під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Я в шоці Показати IP 5 Січня 2024 22:01
На нуль цих педи..в!
Анонім до Я в шоці Показати IP 6 Січня 2024 14:05
Ні, на нулі вони нафіг не потрібні. Поля розміновувати - так
Просто Показати IP 5 Січня 2024 23:02
І кого захищає наша держава? Таку націю де серед війни є такі пі@@ри, які не розуміють становища? Та стріляти цих с&к на місці.
Пупкін Показати IP 6 Січня 2024 03:18
Назбирати таких з десяток і на мінні поля, непотрібство!!!
Mmm Показати IP 6 Січня 2024 08:06
По 12 вліпити кожному. А там хай думають.
Лучанин Показати IP 6 Січня 2024 08:07
І 12 років їх ще й годувати за кошти платників податків. Чому у нас за весь чаш війни немає штрафних батальйонів?
К Показати IP 6 Січня 2024 08:28
12 років за 3ку долапів? Де вас ловлять таких до**ойобів?
Правда Показати IP 6 Січня 2024 13:21
Здорові бицюри по місту шляються, займаються безчинствами і ТЦКшники таких не "бачуть"!?!?Значить діляться здобиччю...
Олег Показати IP 6 Січня 2024 14:46
Цих бандюків разом з їхніми адвокатами треба ставити до стінки. І за законами воєнного часу... Стріляти.
Влад Показати IP 6 Січня 2024 21:27
Останній час уродів,які хочуть поживитись грошима військових збільшилось.Цьому треба покласти край.Знаючи наш самий гуманний суд,розголос і прослідкувати потрібно обов'язково.(Щоб самосудом не закінчилось).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus